Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 11 februari 2009

[ NHL ] Zednik op roze wolk, een jaar na 'the accident'

10 februari is voor Richard Zednik een dag met een bijzondere betekenis. Vorig jaar liep de Slowaakse rechterflankspeler van de Florida Panthers op die dag een doorgesneden halsslagader op tijdens een duel tegen de Buffalo Sabres. Gisteren was hij, precies een jaar na het bizarre ongeluk, de matchwinner tegen de Toronto Maple Leafs.

DOOR HARRY WEERTS

De ploeg uit Sunrise, Florida was na overtime met 5-4 te sterk voor de Canadezen. Uitgerekend Zednik scoorde 1:02 minuten in de toegevoegde tijd de winnende. Zijn tweede van de avond. De Panthers kwamen in de derde periode terug van een 4-1 achterstand. Na de overwinning op Toronto staat de ploeg uit de Sunshine State op een tweede plaats in de Southeast Division.Het ongeval van Richard Zednik is een van de meest bizarre in de geschiedenis van de NHL. In een duel tussen de Buffalo Sabres en de Florida Panthers doorsneed ploeggenoot Olli Jokinen per ongeluk met zijn rechterschaats de halsslagader van de Slowaakse pechvogel. Het incident gebeurde toen de Fin Jokinen over het been van Sabres-speler Clarke MacArthur sprong. Hij kon daarbij Richard Zednik niet ontwijken en doorkliefde met zijn schaats de halsslagader van zijn ploegmakker.

De ongelukkige Zednik snelde onmiddellijk naar de bank, een spoor van bloed op het ijs achterlatend. Het duel moest 20 minuten worden onderbroken, omdat het ijs moest worden geveegd. Zednik werd ondertussen behandeld aan zijn verwondingen in de locker room van het HSBC Stadium van Buffalo, waarna hij werd opgenomen op de Intensive Care van een lokaal ziekenhuis. In totaal verloor hij ongeveer vijf pint bloed.

Een dag later kwam het nieuws naar buiten dat de toestand van Zednik stabiel was en dat hij al weer kon praten. Op advies van artsen kwam de Slowaak echter de rest van het seizoen 2007-2008 niet meer in actie. Maar nu is hij terug, in grootse stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport