Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 3 februari 2009

[NHL] Forsberg voorlopig niet op Noord-Amerikaans ijs

Ruim een week geleden werd nog gespeculeerd over een terugkeer van Peter Forsberg bij de Philadelphia Flyers, maar dat lijkt voorlopig van de baan. The man himself liet de Zweedse TV-zender SVT weten dit seizoen niet terug te keren in de NHL.

Door Harry Weerts

De 35-jarige Zweed staat onder contract bij MODO Hockey uit zijn geboorteplaats Örnsköldsvik; een ploeg uit de Zweedse Elitserien. Maar de tweevoudig olympisch kampioen en tweevoudig Stanley Cup-winnaar is momenteel herstellende van een blessure aan zijn rechtervoet.

"Wanneer ik weer kan spelen, doe ik dat voor MODO", liet 'Foppa' weten. De laatste tijd zat Forsberg voornamelijk in de lappenmand, maar hij stond de voorbije weken wel regelmatig op het ijs om zijn voet te testen. Betrokkenen hopen dat hij weer snel inzetbaar is.

MODO Hockey en Peter Forsberg lijken onlosmakelijk verbonden met elkaar. Voordat de Zweedse ster in 1994 zijn NHL-debuut maakte bij de Quebec Nordiques, speelde hij jaren voor dit team. Ook in het lockout seizoen 2004-2005 verdedigde hij de rood-groene kleuren van de Noord-Zweedse ploeg.


De beroemde actie van Forsberg in de shoot-out van de olympische finale in 1994. In Zweden verscheen de manoeuvre op een postzegel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport