Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 25 januari 2009

[NHL] gezocht: versterkingen voor de play-offs

Het is eind januari, over een aantal weken zijn er al weer de play-offs. En dus proberen veel teams zich nog te versterken. Om blessures op te vangen, of omdat er een bepaalde schakel ontbreekt in de ketting. Tot 4 maart kunnen de NHL-ploegen nog op zoek naar vers bloed, want de trade deadline is op die dag vastgesteld.

DOOR HARRY WEERTS

De voorbije dagen zijn er al een aantal noemenswaardige trades geweest. De Columbus Blue Jackets namen forward Jason Williams over van de Atlanta Thrashers, in ruil voor verdediger en draft pick (zesde ronde) Clay Wilson. De Oilers ruilden een keeper. De ploeg uit Edmonton weekte doelverdediger Dany Sabourin en winger Ryan Stone los bij de Penguins. Tweede doelman Mathieu Garon volgt de omgekeerde weg. Tot slot wisten de Toronto Maple Leafs Ryan Hamilton van de Minnesota Wild op de kop te tikken. Minnesota haalde daar Robbie Earl voor terug.

Om op de Wild terug te komen: Amerikaanse media speculeren dat de ploeg uit de Twin Cities zich nog verder gaat versterken. Dit omdat topscorer Marian Gaborik al een tijdje geblesseerd aan de kant staat. Volgens Sports Illustrated zou ook Colorado versterkingen willen zoeken. Dit wegens blessures van Joe Sakic en Paul Stastny.

In het Oosten lijkt volgens de geruchten het met name in Philadelphia te borrelen. Volgens de website 'The Fourth Period' informeerde Algemeen Directeur Paul Holmgren van de Flyers naar de gezondheid van de gebleseerde Peter Forsberg. De Zweedse Free Agent speelde tussen 2005 en 2007 al voor Philadelphia. Verder wordt gespeculeerd dat er een aantal spelers wegmoeten bij de Flyers, om geld vrij te maken voor de binnenkort terugkerende Daniel Brière. De Canadees zijn salaris drukt stevig op de begroting van de ploeg.Verder loopt het bij de Penguins nog niet echt fantastisch. De runner-up van het vorig seizoen staat momenteel niet op een play-off positie. Misschien hopen ze met wat nieuwe inbreng nog een slotoffensief op de play-off plaatsen in te zetten.

Zoals altijd in deze tijd van het jaar is er dus veel beweging op de trade market. Dit zal nog zeker even doorgaan. Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport