Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 12 januari 2009

[ NBA ] De waarde van 'karma'

Als je de NBA volgt zou je haast gaan denken dat er iets als karma bestaat. Wie goed doet, goed ontmoet, dat idee. De laatste weken zijn er drie dingen gebeurd die als argument zouden kunnen dienen voor mensen die geloven in een hoger plan. 'Zie je wel! Boontje komt om zijn loontje!' De jaren waarin 'tanken' tot hoge picks leidden, lijken voorbij. De Bulls toonden dat vorig jaar al aan door, ondanks een sterk einde, met de nummer één pick te eindigen. Tegenwoordig wordt slecht gedrag eindelijk bestraft, zo lijkt het. Nice.

DOOR TIEL VAN DEN HEUVEL

Charles Barkley zei ooit over de Spurs, die expres slecht hun seizoen eindigden, dat het slecht met ze af zou lopen. Na de draft van Tim Duncan en de kampioenschappen die er op volgden, zouden Barkley's woorden als punchline van een grap kunnen dienen. San Antonio viel in genade bij de bovenaardse autoriteiten die gerechtigheid beheren. Hij-die-gaat-over zulke zaken heeft Barkley echter wél te pakken gekregen.

'Chuck' stapte op oudjaarsdag in de auto na teveel gedronken te hebben, naar eigen zeggen om een dame van lichte zeden op te pikken. 'She was the best I ever had.' Vanaf de schandpaal laat Barkley weten voorlopig niet in TNT Overtime te verschijnen, wat ik oprecht jammer vind, en zijn politieke carrière lijkt nu al gedoemd. Ik heb geen medelijden met zatlappen achter het stuur. Vrouwe justitia deed haar ding met verve.

Een andere kwestie: De Portland Trail Blazers (en een onafhankelijke arts) brachten de carrière van Darius Miles vroegtijdig ten einde. Hij zou een blessure hebben die hem niet in staat stelde te spelen. Iedereen proefde het bittere smaakje al, toen deze move bekend werd gemaakt. Miles stond te boek als probleemkind en Portland was hem gewoon liever kwijt dan rijk. Een blessure komt dan goed uit om een ziekte uit de kleedkamer te verwijderen.

Helaas voor Portland, leuk voor iedere Fan die niet voor de Blazers is, als Miles nog twee wedstrijden in de NBA speelt dit seizoen moet Portland alsnog zijn dikke salaris van tien miljoen dollar betalen. Miles heeft hier recht op, als hij aantoont wél fit genoeg te zijn om in de NBA te spelen. Portland reageerde op een manier die eigenlijk te schofterig is voor woorden: Zij stuurden een dreigmail naar de verschillende teams met een duidelijke boodschap. Bied je Miles een contract aan, dan kun je wel vergeten ooit nog zaken met ons te doen.Foto Joe Murphy/NBAE/Getty Images


De Grizzlies hebben toch niet de illusie dat zij iets hebben dat de Blazers willen. Ze hebben wél de cohones om te kijken of Miles iets voor ze kan betekenen. De verwachting is dat Darius voor de tweede keer een tiendagen-contract krijgt aangeboden, ruim genoeg voor die twee wedstrijden dus. Miles lijkt zijn zuurverdiende geld te krijgen, Portland komt met financiële moeilijkheden te zitten die te gecompliceerd zijn om hier in detail te bespreken. Zo kun je in enkele dagen, door de Grizzlies, van model-team naar pisbak van de NBA worden gedegradeerd. Oh, sweet justice.

En de klapper bewaren we iets dat me al lang vrolijk stemt. De Celtics wonnen slechts drie van hun laatste tien wedstrijden. En de komende alinea's gaan helemaal draaien om Kevin Garnett. Elke actie, elke anecdote die ik lees over de man dragen bij aan mijn hekel aan The Big Ticket. Waar Paul Pierce 'the Truth' genoemd word, wil ik even lobby'en om KG 'the false' of 'the fake' te noemen. KG intimideert spelers, dat hoor je vaak, maar het blijft onderbelicht dat dit altijd spelers zijn die lager in de pikorde van de NBA staan. Spelers van wie KG zeker denkt te weten dat ze niks terug durven te doen.In de woorden van Dave Chapelle heb ik het volgende tegen KG te zeggen: I hope all bad things in life happen to you and noone but you. En het mooie: De laatste tijd gebeuren enkel de slechtste dingen voor de Boston Celtics. Ze verloren in hun laatste reeks wedstrijden onder andere van, kuch kuch, Golden State, New York en Charlotte. Verder gaven ze directe concurrenten als de Lakers en de Cavaliers een psychologisch voordeel voor de playoffs. LeBron kan niet wachten op een confrontatie in mei. Hij wil de groenen slopen.

Dan de Timberwolves. Zij leken na het vertrek van Garnett gedoemd voor de komende jaren één van de slechtste teams in de league te blijven. En weet je wat, waarschijnlijk blijven ze dat ook. Vooral als ze Mayo hadden kunnen hebben en nu met Kevin Love zitten, is het geen fijne tijd voor fans van de Wolves. Echter: De afgelopen tijd hebben spelers en toeschouwers de glanzende keerzijde van Boston's vieze medaille ervaren. Minnesota won zeven van zijn laatste tien wedstrijden en staan met een haast ongehoorde 11-25 bijna 1/3 van hun wedstrijden te winnen. In het begin van het seizoen hard te bevatten, nu stof om van te genieten. De NBA: Where good stuff happens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport