Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 20 januari 2009

[ NBA ] Greg Oden, vlagen van genialiteit

Greg Oden intrigeert. De man werd twee jaar geleden in de draft als eerst gekozen door de Portland Trailblazers en komt dit jaar voor het eerst in de NBA in actie. Over het algemeen maakt hij veel fouten, hij reboundt en blockt aardig en is aanvallend weinig efficiënt. Reden voor critici om de discussie telkens maar weer op te doen laaien; Hadden de Blazers Kevin Durant moeten draften? Maar heel soms laat Greg Oden zien wat hij de komende jaren kan bieden. Heel soms. Gisterenavond was het zo'n avond.

DOOR TIEL VAN DEN HEUVEL

In de winst tegen Milwaukee Bucks (102 - 85) had Oden het beste van het spel tegen Nederlandse center Dan Gadzuric. Met 24 punten, 15 rebounds, 2 blocks en 2 steals was Oden een beest aan beiden einden van het veld. Waarom niet elke dag, Greg? Het antwoord is zó simpel dat dit een korte blog dreigt te worden. Greg maakt teveel fouten. Tegen non-factoren als Gadzuric hoeft Oden geen p's te maken en hij heeft al vaker laten zien dat hij goed kán zijn, als hij maar op het veld kan blijven.


Foto sneakerfiles.com

Als Bogut had gespeeld had Greg binnen 12 minuten zijn eerste drie fouten genoteerd. Slecht voor het ritme, slecht voor het zelfvertrouwen. En van dat laatste heb je veel nodig, als je een solide 9 op 14 wilt schieten. Maar terug naar de fouten; Als dat de enige reden is dat je nog niet goed uit de verf komt, dan neem ik Oden nog altijd boven Durant. Bij Durant vergeten we dat hij de held is van een vrij slecht team. Oden zou in zo'n situatie waarschijnlijk óók betere stats hebben. Hij verkeert echter in een situatie waarin hij schoten moeten vinden naast Roy, Aldridge, Rudy Fernandez, Travis Outlaw etc. Dat zijn vijftig of meer schoten die sowieso niet bij jou terecht komen.

Greg Oden komt er wel. Gisteren liet hij een vlaagje van genialiteit zien en het is wachten op het moment dat hij het schild van onzekerheid volledig laat vallen. Met de ervaring die de jaren brengen zullen zijn fouten minder worden en hij zal aanvallend zijn momenten beter kiezen. Voor nu is, als je naar de Blazers kijkt, alsof je enkele rijen van een rode loper staat. Je wéét dat er, ergens voor je, een wereldster loopt. Je kunt slechts hopen dat je er een glimp van op kunt vangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport