Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 17 januari 2009

[ NFL ] Oh, oh, Jake Delhomme

De Carolina Panthers hebben een mooi seizoen gehad. Ze waren 12-4 van september tot het einde van het jaar, goed voor de eerste plaats in de NFC South. Ze gingen als één van de kanshebbers voor de titel de play-offs in en met Jake Delhomme op de QB zou het wel goed komen, toch? Toch? Afgelopen week verloren de Panthers echter roemloos van de Arizona Cardinals. Het is terug naar het krachthonk, of voor Jake, terug naar de playbooks.

DOOR TIEL VAN DEN HEUVEL

Vijf Interferences. Dat is zo ongelooflijk veel. Nu vind ik wel dat in de NFL vaak interferences worden gegeven aan QB's, terwijl de receivers een bal gewoon niet lijken te kunnen vallen. Maar de interferences, en een verloren fumble, van Delhomme vielen niet in de categorie. Ze vielen onder een andere noemer die 'stinkballen die je wedstrijden kosten' heet. Pittig triviantfeitje: Delhomme was jarig en zette zijn club dus een taart voor van een uur lang lijden. En hij moest opgegeten worden.

Delhomme heeft een +3000 yards seizoen achter de rug met 'slechts' 15 touchdowns. Hij had al 13 interferences gegooid, zijn verhouding is dus niet erg goed. De laatste keer dat hij niet minstens anderhalf keer méér TD's dan int's had, was in 2003. Hij lijkt me de Jason Kidd van de NFL. Op het eerste gezicht leuke cijfers voor de positie die hij speelt. Een nader onderzoek haalt lijken boven tafel. Delhomme is 34, oud, hij moet vervangen worden. Dat gebeurde niet, maar ik ben er vrij zeker van dat zelfs een Rookie niet met zijn incapabale stats op zou komen draven. Ugh, wat lelijk.


Foto NFL.com // Streeter Lecka // Getty Images

Dan de Cardinals. Vijf intercepties, dat is natuurlijk een verdienste van de verdedigende line-up. Delhomme gooide een paar 'stinkbombs', maar je moet er maar staan, ze vangen en voor significante terreinwinst zorgen. De Cards deden dat. En Larry Fitzgerald hè. Acht receptions voor 166 yards? Getallen waar jongensdromen van gebreid kunnen worden. Verder wil ik wijzen op iets wat Chris al voor u geschreven heeft: Kurt Warner deed het wederom. 220 yards, 2 touchdowns, één verneukte bal. Good stuff van de man op wie wij Nederlanders een klein beetje trots kunnen zijn. Wat overigens niet wil zeggen dat we vaak naar de Amsterdam Admirals kijken. Het is Amerikaanse Topsport, all the way.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport