Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 21 februari 2009

[ NHL ] Habs met verkeerde vrienden?

Bestuurders van de NHL onderzoeken of drie spelers van de Montreal Canadiens bevriend zijn met iemand die mogelijk terechtstaat voor diverse criminele activiteiten in de grootste stad van Quebec.

DOOR HARRY WEERTS

Bloomberg meldt dat volgens de Canadese krant La Presse de Tsjechische verdediger Roman Hamrlik en de Wit-Russische broers Andrei en Sergei Kostitsyn (de laatste is momenteel ondergebracht bij de Hamilton Bulldogs uit de AHL) banden onderhouden met Pasquale Mangiola. Die laatste werd vorige week door de politie van Montreal opgepakt tijdens een grootschalig optreden tegen drugsdealers en straatbendes. Mangiola wordt misschien aangeklaagd voor samenzwering en het smokkelen van cocaïne.


Andrei Kostitsyn zei tegen La Presse Mangiola te kennen, maar niets te weten van zijn arrestatie. De krant beschuldigde de spelers verder ook niet van incorrect gedrag. Algemeen directeur Bob Gainey maakt zich echter zorgen. Volgens hem passen de vermeende activiteiten van Mangiola niet bij een club als de Canadiens en moeten de spelers betere keuzes maken dan de mensen om hen heen. Hoofdcoach Guy Carbonneau pleit ervoor om beter in de gaten te houden wat spelers buiten de ijsbaan doen.

Carbonneau is niet verbaasd dat zulk nieuws naar buiten komt. "IJshockey is erg belangrijk in Montreal. Spelers zijn graag geziene gasten en sommige mensen willen beroemde vedetten als vriend hebben om hun profiel te vergroten. Dat kunnen ook mensen in verkeerde kringen zijn."

De Canadiens vieren dit jaar overigens het 100-jarig bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport