Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 31 december 2009

[NHL] Team Canada uit de doeken

In het meestal weinig bruisende Saskatoon werd gisteren de Canadese ploeg voor de komende Olympische Winterspelen bekendgemaakt. 23 spelers moeten in eigen huis (Vancouver) revanche namen voor de blamage in Turijn. Canada was destijds torenhoog favoriet, maar kwam niet voorbij de kwartfinale. Met minder dan goud neemt het land dit keer geen genoegen.

Door Harry Weerts


De volgende 23 spelers verdedigen in februari in Canada Hockey Place de rood-witte kleuren:

Forwards

Patrice Bergeron (Boston Bruins)
Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) - Alternate captain
Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks)
Dany Heatley (San Jose Sharks)
Jarome Iginla (Calgary Flames) - Alternate captain
Patrick Marleau (San Jose Sharks)
Brenden Morrow (Dallas Stars)
Rick Nash (Columbus Blue Jackets)
Mike Richards (Philadelphia Flyers)
Corey Perry (Anaheim Ducks)
Eric Staal (Carolina Hurricanes)
Joe Thornton (San Jose Sharks)
Jonathan Toews (Chicago Blackhawks)

Defence


Dan Boyle (San Jose Sharks)
Drew Doughty (LA Kings)
Duncan Keith (Chicago Blackhawks)
Scott Niedermayer (Anaheim Ducks) - Captain
Chris Pronger (Philadelphia Flyers) - Alternate captain
Brent Seabrook (Chicago Blackhawks)
Shea Weber (Nashville Predators)

Goalies

Roberto Luongo (Vancouver Canucks)
Martin Brodeur (New Jersey Devils)
Marc-Andre Fleury (Pittsburgh Penguins)


Leiderschap
De geroutineerde Scott Niedermayer moet het team aanvoeren. Een rol die hem als jarenlange captain van de Ducks wel is toevertrouwd. Hoofdcoach Mike Babcock wees daarnaast Chris Pronger, Sid Crosby en Jarome Iginla aan als reserveaanvoerders.

De meest voor de hand liggende eerste keus op doel zou Martin Brodeur zijn. De Devils- goalie voert de lijst aan met meeste overwinning dit seizoen in de NHL, voor Ilya Bryzgalov en Marc-Andre Fleury. Voor Luongo worden de Spelen echter een thuiswedstrijd. Hij is vertrouwd met het ijs van Vancouver.

Gepasseerd
Canada heeft het luxeprobleem dat het wel drie of vier selecties kan kiezen die om het goud kunnen strijden. Daardoor vallen altijd grote namen af. In dit geval behoren onder meer Jay Bouwmeester, Dion Phaneuf, Mike Fisher, Vincent Lecavalier, Martin St. Louis en Shane Doan tot de ongelukkigen. Zij moeten vanachter de tv of vanaf de tribunes toezien hoe hun collega's de strijd om eremetaal aangaan met de Zweden, Russen, Tsjechen, Slowaken en Finnen. Olympische Winterspelen in eigen land vinden niet dagelijks plaats, waardoor ze not amused zijn.

De goedkoopste tickets gingen voor 50 dollar over de toonbank. Entreeprijzen voor de finale lopen volgens de officiële weg op tot 750 dollar. De verwachtigen zijn torenhoog en met minder dan de gouden plak komt Team Canada niet. De nieuwe GM Steve Yzerman wil zijn grote reputatie niet zien sneuvelen. Dus het is all up to the boys.....


Binnenkort meer over de NHL en de olympische selecties, waar vanzelfsprekend veel bekende gezichten in te bespeuren zijn. Ook een uitgebreid overzicht van het bewogen jaar 2009.

De beste wensen voor 2010. May the puck be with you!

Bronnen: TSN, Vancouver 2010

2 opmerkingen:

  1. Even een vraagje,

    Zijn die wel de meest sterk mogelijke teams of mogen de beste spelers niet weg van hun NHL-team?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Ricardo,

    Of dit het sterkst mogelijke team is, is altijd discutabel. Vrijwel altijd ontbreken namen die men verwacht, zoals Jay Bouwmeester die in de top 5 staat van meeste speelminuten. Ook Phaneuf is een onverwachte afwezige.

    De NHL wordt echter onderbroken tijdens de Winterspelen. Van te voren wordt vaak gediscussieerd over het al dan niet vrijgeven van spelers door NHL-teams. Soms staan teams daar niet om te springen, uit angst voor blessures en/of overbelasting van hun belangrijkste spelers.

    Nu is dat in in geval wel zo. De vraag is of tijdens de volgende Winterspelen in Sotsji ook veel NHL-spelers mee mogen doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport