Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 2 januari 2010

[ NBA ] Top verhaallijnen voor 2010, deel 2

Vadertje tijd

Dit is een kwestie die de laatste jaren al speelt. Logisch ook, juist omdat het over een kwestie van jaren gaat. Heeft 'vadertje tijd', bij gebrek aan een nog kutter cliché, ooit minder vat op de NBA gehad? En wat betekent dit voor de toekomst?
Een NBA-speler speelt gemiddeld waarschijnlijk een jaar of zes, zeven in de league. Sommige Rooks (er zijn er zestig elk jaar!) vertrekken al na één of twee jaar, anderen blijven vijftien jaar in de league.

Tegenwoordig zijn medische staffs beter in staat om spelers hun carrières te rekken. Met nieuwe kennis kunnen mannen als Steve Nash en Dirk Nowitzki op een respectabele leeftijd nog steeds MVP-seizoen draaien. En dat bedoel ik letterlijk: Nash heeft de MVP-troffee al twee keer omhoog mogen hengsten. Hij speelt nu beter dan ooit.
Wat betekent dit voor komend jaar? Verwacht in ieder geval niet dat de sterren van vandaag, morgen ineens 'te oud' zijn. Kobe Bryant heeft tienduizenden mijlen op een NBA-vloer in zijn benen. Toch is hij nog steeds de grootste killer in de league. Kevin Garnett was helemaal aan gort, aan het eind van vorig seizoen. De doctoren van vandaag krijgen hem weer op de been en op niveau.

En wat betekent dat voor de league? Er zijn maar een x-aantal plaatsen op NBA roosters. Als spelers het langer volhouden zullen Rooks het nog moeilijker krijgen om door te breken. Daarom waarschuw ik je maar: Raak niet te gehecht aan het idee van Henk Norel in de NBA. Als hij voor Minnesota gaat spelen en binnen twee jaar niet slaagt, zullen ze hem in Spanje weer met open armen ontvangen. Als de spelers langer kunnen blijven hangen wordt de NBA ouder, voorspelbaarder en, denk ik, beter.

Gekke berichten

2010 is goed begonnen als het om gare berichtgeving gaat: Gilbert Arenas en Javaris Crittenton hebben schijnbaar geweren tegenover elkaar getrokken in een kwestie over (gok)geld. Dat laatste spreekt 'de Hibachi' tegen: Ze zouden elkaar alleen maar aan het uitdagen zijn geweest over 'wie de grootste had'. Dat kan ook onder de douche, mannen.
Het is de tweede keer in korte tijd dat Gilbert slecht in het nieuws komt. Krap een week geleden werd bekend dát Arenas een geweer in zijn kluisje in Washington had liggen. Werkelijk? Wat denkt hij?

Maar we kunnen slechts hopen dat Gilbert niet de enige is die in 2010 te kijk wordt gezet. Hier een kort, incompleet, lijstje van schurken die hopelijk de kranten gaan halen:

1) Ron Artest. Hij gaat bij de spelersunie een verbod op het marihuanaverbod aanvragen. Het lukt hem.
2) LeBron James. Nadat hij niet voor New York tekent verbaast hij vriend en vijand door ook niet bij de Caveliers te resignen. Hij zegt zich te willen focussen op de winterspelen, waar hij voor Amerika hoopt uit te komen bij 'curling'.
3) Troy Murphy. Zijn autobiografie 'rebound' komt uit, waarin hij een Andre Agassi pullt en vertelt over het afkicken van een zware antiobioticaverslaving.
4) Steven Jackson. Dreigt de goudvis van Larry Brown te verzuipen omdat hij niet tevreden is in Charlotte.
5) John Wall. De nummer één pick in de draft van volgend jaar ziet er 'too good to be true' uit. Er moet gewoonweg iets gebeuren om wat glans van zijn status te krassen.

voorspellingen

5-3, heb het jaar afgesloten met 168-93, 64.4%. Ik ga in het nieuwe jaar voortaan de 'point spreads' doen en wederom bijhouden hoe me dat af gaat. Ik ben benieuwd! De notering doe ik als volgt: Ik zet in op het dikgedrukte team, ook als die (volgens mij en de bookies) verliest. Handig is hier dat je altijd 1.91 wint als je gelijk hebt. Makkelijk om fictieve winsten te berekenen.

Zaterdag:

Cleveland -10.5 vs. New Jersey (Ik denk dus dat de Cavs met meer dan 10 punten verschil winnen van de Nets)
Charlotte Bobcats +6 vs. Miami Heat (Ik denk dus dat de 'Cats met minder dan zes punten verliezen, of winnen)

Zondag:

T-Wolves vs. Pacers (-4.5)
Spurs (-5.5) vs. Wizards (a 1.87)
Raptors vs. Celtics (-3.5)
Rockets (+2.5) vs. Hornets
Magic (-3) vs. Bulls
Nuggets vs. Jazz (-5.5)
Grizzlies vs. Suns (-8)
Mavs (-5.5) vs. Kings
Warriors vs. Blazers (-4)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport