Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 16 januari 2010

[ NFL ] Picks, deel 2

DALLAS @ Minnesota

We hebben de Vikings een tijdje niet gezien, Favre houdt niet van kou.
Dallas was verrekte goed in de laatste twee wedstrijden tegen Philly. Lekkere defense, weet niet of Adrian Peterson daar een monstergame tegen kan lopen. En die heeft Minny nodig. Geef me de Cowboys.

ARIZONA @ New Orleans

Over deze wedstrijd heb ik een meer uitgesproken mening. Die is verder niet lang ofzo.

De Arizona Cardinals zijn de boom-diggy!

Dat was het eigenlijk wel.

Het is gemakkelijk om de Cards' defense af te wijzen: 'Ze lieten 45 punten toe tegen Green Bay'. Allereerst: Dat boeit me geen flikker als je de wedstrijd wint. Wat bij basketball niet werkt, lijkt in American Football wel redelijk te kunnen: Volledig op je aanval rekenen om wedstrijden binnen te slepen.
Wat maakt het uit dat Arizona niet goed verdedigt? Werkelijk? Allereerst ben ik het niet eens met de matige verdediging: Aaron Rodgers (QB voor Green Bay) had gewoon, net als Kurt Warner, een monsterlijk lekkere wedstrijd.

Maar we gaan er voor het gemak van uit dat Arizona niet kan verdedigen: Kunnen de Saints dat dan wel? In de laatste drie wedstrijden van het seizoen waren ze behoorlijk matig, wat betekent dat N'Orly al een maand geen fatsoenlijke pot heeft gebald. En dan wil je de bal afpakken van een quarterback in Kurt Warner, de grootste scherpschutter in de post season in de NFL?

Kurt Warner en Larry Fitzgerald zijn een duo als Bassie en Adriaan: Ook al gooit Warner clown-ballen, Fitz' duikt er als een acrobaat achteraan om die TD'tjes te noteren.
Verder heeft Arizona iets wat het vorig jaar niet had. Wacht, dat klinkt erg Harry Potter 5. Mooie metafoor! Ik voel hem komen!

Deze wedstrijd is de strijd van 'de Strijders van Perkamentus' tegen Voldemort's leger van dooddoeners. En dit keer heeft Voldemort (de Cardinals) iets wat hij vorig jaar niet had. In het boek is dat 'een voorspelling', in deze wedstrijd: Een running game.

Rookie Beanie Wells is als een monster aan het lopen van de Cards. De aanval van Kurt Warner's troepen is nu een draak met twee koppen. New Orleans was dit seizoen 25e in de league in defense en zowel in passing- als in running-verdediging waren ze niet goed. Als je dan a) één van de beste post-season QB's tegenkomt en b) een Rookie met de bal tegen je rent, met de onbevangenheid van een 21-jarige? Dan zit je in de puree.

Drew Brees is 1-2 als QB in de play offs. Kurt Warner kapt misschien wel met football na dit jaar. Gaat hij zijn carrière afsluiten met een loss in New Orleans? Het zou best kunnen. Voor alles wat ik hierboven schrijf kan een Saints-fan me tien redenen geven waarom de Cards het niet gaan winnen. Maar ik reken nooit buiten emotie. New Orleans voelt zich niet happy, de Cardinals stomen van het zelfvertrouwen. Kurt Warner wil als kampioen met pensioen gaan. Geef me de Cardinals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport