Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 8 januari 2010

[NHL] Zweedse lappenmand in Detroit

Het lijkt alsof een vloek op de Detroit Red Wings rust. Mlive.com meldt dat Tomas Holmström drie tot vier weken aan de kant staat vanwege een breuk in zijn voet. Holmström liep de blessure op toen hij tijdens een training in Anaheim aan zijn voet werd geraakt. Blessures plagen dit seizoen de Wings, vooral Zweden zijn het slachtoffer.

Door Harry Weerts

Winger Johan Franzen is heel het seizoen al absent door een afgescheurd ligament. Hij kan waarschijnlijk pas na de Winterspelen weer in actie komen. Verdediger Jonathan Ericcson kneusde halverwege december een botje in de knie, maar keert misschien volgende week weer terug. Henrik Zetterberg blesseerde vorige maand zijn bovenlichaam, maar hij maakt misschien volgende week weer zijn opwachting in het rood-witte tenue. Niklas Kronwall (in november geblesseerd geraakt aan een ligament) versterkt ook pas over een paar weken de defensie van de ploeg uit Michigan.

Overigens treft de blessuregolf niet alleen Zweden. Rechterflankspeler Jason Williams staat sinds begin november aan de kant met een gebroken kuitbeen. Hij is op zijn vroegst pas over een paar weken beschikbaar. Dan Cleary blesseerde zijn schouder, maar staat naar verwachting over een paar dagen alweer op het ijs.

Zweedse 'curse' in Motown?

De blessuregolf is slecht nieuws voor het Zweedse olympische team, de Tre Kronor. Holmström en Kronwall zijn dragende spelers, maar de vraag is of ze voldoende herstellen voor Vancouver. Merkwaardig genoeg valt de Zweedse lappenmand samen met de ongewisse toekomst van Saab. GM heeft de autoproducerende tak van dit van oorsprong Zweedse bedrijf in handen, maar nu het in nood verkeert is misschien een overname de enige redding voor het merk.

Bronnen: TSN, Nu.nl, Mlive.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport