Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 10 december 2009

[ NBA ] Top 10 overbetaalde spelers, deel 1

Gisteren in de kroeg had ik het met een maat over bijbaantjes. Ik heb geluk met mijn jobje als schrijver voor een plaatselijk blad. Hij sprak de woorden: 'Wat ik verdien? Ik verdien méér...' En ik verdien, om heel eerlijk te zijn, eigenlijk minder dan wat ik krijg. Maar dat mag de baas niet weten. Hoe dan ook, het bracht me op het idee om een top 10 van overbetaalde sterren te schrijven. Want die lopen er in de NBA een hele hoop rond.

10. Dan Gadzuric (6.745.000 $)

Geloof ik echt dat Danny G één van de meest overbetaalde spelers is? Ik zou liegen als ik dat zou zeggen. Dan Gadzuric verdient één derde van wat sommige stumpers hieronder krijgen. Voor zes miljoen kun je in de NBA haast geen miskoop doen. Voor sommige GM's is het kleingeld.
Maar Dan verdient dit bedrag voor zes jaar omdat hij één keer potentie heeft laten zien. Knap van Gadzuric om in zes jaar bijna net zoveel te verdienen als Rik Smits over zijn hele carrière.
Bij de Bucks mag Gadz voor tien minuutjes per wedstrijd Andrew Bogut vervangen. Hij heeft een goede defense, moet in de aanval gewoon lekker passen en rebounds afdunken. Voor zes miljoen zou Gadzuric best een leuke speler kunnen zijn. Als hij ingezet wordt, tenminste...

9. Rashard Lewis (18.876.000 $)

Er is geen enkele reden waarom Lewis méér verdient dan Dwight Howard, de échte superster bij de Magic. De reden waarom Lewis hier staat is natuurlijk zijn belachelijke salaris. De reden waarom hij niet hoger staat is dat hij a) Orlando toch mee de finales in hielp vorig jaar en b) hij presteert naar behoren. Dat kun je van sommige grootverdieners die nog volgen niet zeggen.

8. Zach Randolph (16.000.000 $)

Iets minder geld dan Lewis maar ook 'iets' minder game om die knaken te verdienen. Randolph is een aanvallend talent. Het enige verdedigende talent dat de man bezit is om hard weg te rennen zodra er gevaar zijn kant op komt. Serieus. Probeer je een goede defensieve actie van Z-Bo te herinneren. Lukt je niet.
Randolph is sinds zijn komst in Memphis een stuk beter geworden, anders was hij top 5-materiaal in deze reeks geweest. Hij pakt zijn rebounds, neemt zijn schotjes en is één van de redenen dat Memphis zo verfrissend speelt.

7. Jermaine O'Neal (22.995.000 $)

Jermaine is vooral overbetaald omdat hij een wandelende blessure is. Hij doet het tot nu toe aardig in Miami. Echter: Hij verdient meer dan Dwyane Wade en is een gemiddelde center, niets uitzonderlijks. Hij is tot nu toe gezond gebleven maar het lijkt geen kwestie van 'of' maar van 'wanneer' hij neer gaat.

6. Andrei Kirilenko (16.451.250 $)

Andrei Kirilenko is, net als veel mensen in deze lijst, een bofkont. Hij kreeg zijn contract in een tijd dat de economie één succesverhaal was. Er was geen plafond voor de salarissen die clubs hun spelers aanboden.
Kirilenko is, naast geblesseerd, niet van enorme waarde voor zijn team. Hij komt niet verder dan twaalf punten, drie assists en vijf rebounds. Dit is de man die een paar jaar geleden nog een 5-5-5-5-5 (rebounds, assists, steals, blocks, punten) game had, voor het eerst in X-jaar. Kirilenko kon verdedigen, plays maken. Het enige dat hij nu nog moet verdedigen is zijn salaris: Waarom krijg je al die $'s?

5. Michael Redd (17.040.000 $)

Noem me naief of dom maar is het teveel gevraagd om van je ster te eisen dat hij gezond blijft? Je steek bijna honderd miljoen dollar in een speler en die ligt vervolgens de helft van de tijd in de lappenmand. Hoe moeilijk is het om je lijf perfect te conditioneren als je er een 1 met 8 nullen voor krijgt?
Als wij in de zomer op straat ballen worden er veel fouten gemaakt, je enkels en knieën krijgen elke dag de impact van beton te verduren. De NBA heeft met zijn houten vloeren de aanslag van een luchtkussen, als je dat vergelijkt. Maar wij komen ook redelijk gezond de zomer uit. We zijn misschien iets zwaarder door het barbecuen. Maar Redd kwam sinds het begin van 07-08 slechts 110 keer in actie. Word gezond, dan verdwijn je van deze lijst. Mits gezond is hij namelijk een 20+ speler, Gilbert Arenas maar dan ietsje minder. Overigens: Arenas zou, als hij wéér geblesseerd was, ook zeker op deze lijst staan hoor. Maar dat is hij niet. Nog niet.Voorspellingen

7-2, 141-82.

NEW JERSEY @ Indiana
HOUSTON @ Philly
ATLANTA @ Toronto
Dallas @ MIAMI
Golden State @ CHICAGO
Portland @ CLEVELAND
Oklahoma City @ MEMPHIS
New York @ NEW ORLEANS
Charlotte @ SAN ANTONIO
Minnesota @ L.A. LAKERS

veel twijfelgevallen, voel me totaal niet zeker over een hele hoop picks. Maar dat hoort er ook bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport