Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 2 december 2009

[ NFL ] De feel-good story van Vince Young

Over Vince Young is, zelfs op deze jonge blog, veel geschreven. In zijn eerste jaren werd de quarterback van de Tennessee Titans gezien als de toekomst voor de club. Na een slechte periode, zowel op- als naast het veld, werd Young op de bank gezet en raakte hij in vergetelheid. Sinds vijf weken start hij echter weer voor de Titans en zorgt hij voor een ommekeer die nu al historisch is: Tennessee ging van 0-6 naar 5-6 (een record) en weet zich nog gemengd in de strijd om de AFC play offs.

De Titans staan gedeeld derde met Houston om de derde plaats in de AFC South. Ze achtervolgen samen met verschillende andere teams de Ravens, Steelers en Jaguars, die allemaal 6-5 staan, om een wildcard in de play offs. Het is ze van dit adres gegund. Een team dat door slechte coaching en management zo'n collectief toont, op deze manier een ommezwaai maakt, mag van mij zelfs de Houston Texans verslaan.

De Titans zijn -nog meer- gaan rennen nu Vince Young op de QB staat. Chris Johnson droeg de bal meer dan tweehonderd keer voor bijna veertienhonderd yards. Hij leidt de NFL in yards met bijna 300 streepjes voorsprong en heeft met 6.2 ook het hoogste gemiddelde. Nog mooier: Sinds de komst van Young liggen zijn gemiddelden nog hoger: Hij droeg de afgelopen vijf games telkens voor méér dan 130 yards.

Vince Young zelf biedt een unieke combinatie die -misschien- niet de ingrediënten voor een Superbowl zijn maar wél lastig zijn in te schatten voor defenses. Hij kan rennen (159 yards op 40 acties) en belangrijker: Hij passt heel aardig. En dat hadden de meeste mensen vóór vorige week niet achter hem gezocht. Young was altijd de back die plays maakte met zijn voeten. Maar tegen Arizona vorige week liet hij ballen vliegen alsof het getrainde postduiven waren: 27/43 kwamen aan voor 387 yards en een touchdown.

De agenda voor Tennessee is vrij vriendelijk. Ze staan deze week tegen de Indianapolis Colts. De Colts willen ongeslagen blijven maar zien toch een team voor zich dat ook vijf wedstrijden ongeslagen is. Aan het eind van het seizoen zien de Titans de Patriots nog, ertussen liggen drie wedstrijden die Young, Johnson en de rest moeten kunnen winnen. 9-7... Het is ooit genoeg om de play offs te bereiken. Mijn zegen hebben ze in ieder geval. Laat ze Manning maar verslaan!

NBA voorspellingen

Gisteren 4-2, 116-69.

Toronto @ ATLANTA
Phoenix @ CLEVELAND
New York @ ORLANDO
Milwaukee @ WASHINGTON
Dallas @ NEW JERSEY (0-18, dat gun je toch niemand...)
Detroit @ CHICAGO
MEMPHIS @ Minnesota
Philladelphia @ OKLAHOMA CITY
INDIANA @ Sacramento
HOUSTON @ L.A. Clippers

1 opmerking:

 1. Gister een dikke 10-0! Ik ben te vroeg in vorm, het is nog lang geen playofftime!
  Tiel, kan je die berekening van die winstcijfers er nog een keer bijpakken;).

  Mijn record nu 65-22
  BOSTON@Sanantonio
  miami@DENVER
  HOUSTON@goldenstate

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport