Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 22 februari 2010

[ NBA ] Ik ben nog niet klaar om toe te geven

Deze (korte) entree is puur geschreven om te laten weten dat, ja, ik heb T-Mac ook zien spelen in zijn debuut als Knickerboxer. Eigenlijk wilde ik gewoon naar Kevin Durant en z'n maten kijken want wat spelen de Thunder heerlijk basketball. Maar als pluspuntje zat ik er klaar voor om 'Knee-Mac' te zien sucken voor zeven of acht minuten. Ik geef meteen toe: Ik was zeer verrast. Tegelijk: Reken je als fan niet te vroeg rijk. Ik zag ook dingen om minder enthousiast over te zijn.

Tracy was aardig traag, zijn dribbel was niet altijd even sterk en hij verviel, nu al, af en toe in de gewoonte om totaal niet naar zijn teamgenoten te kijken. In het begin passte hij juist elke bal af. Toen de wedstrijd zijn kant op rolde vergat hij het teamconcept en hij zocht alleen maar naar zijn eigen schot, zijn eigen actie. McGrady was ook -4 op het veld: De Thunder waren net wat sterker als McGrady in het veld stond. Mede omdat hij traag op de voetjes was in de defense: Daar moet je tegen de bliksemsnelle Thunder niet mee aankomen.

Dat hij zoveel de ring opzocht, ondanks Lee en Gallo, was echter ook meteen het sterkste punt: Hij zocht zonder angst de ring op en deed dat sterk. Ik weet niet of het door spieren, door de scheidsen of door overgewicht kwam maar hij kon na contact zijn ballen nog maken en er zijn inderdaad niet veel spelers die hem dat nadoen.

Bovenstaande kritiekpunten vallen echter in het niet bij de grootste zorg die ik nog steeds heb: Het blijft Tracy McGrady. Deze prachtige wedstrijd wordt gegarandeerd een keer opgevolgd door een 2/12 stinker waarin hij meer turnovers dan assists heeft en de Knicks er af gaan met dertig punten verschil. Juich dus vooral niet te vroeg. Al zijn de eerste tekenen veelbelovend.

Tot slot wil ik nog kwijt dat Darko Milicic vannacht bijna een double-double noteerde. Hoe lang is dat geleden? Milicic is altijd de punchline van elke slechte draftgrap geweest. De Wolves halen hem binnen en iedereen denkt: Dat doen ze om financiële of humanitaire redenen. Ze zullen Milicic wel uitkopen om hem dan naar Rusland te laten vertrekken. En dan gebeurt er dit in zijn debuut.

The NBA. Where amazing happens.

3 opmerkingen:

  1. It's actually a great and helpful piece of information. I'm happy that you simply shared this helpful info with us.

    Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    my site; ロレックスレプリカ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
    Extremely helpful information particularly the last
    part :) I care for such info much. I was looking for this particular info for a long time.
    Thank you and good luck.

    Feel free to surf to my website; レイバンサングラス 激安

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport