Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 29 augustus 2009

[ NFL ] Patriots winnen derde pre season wedstrijd

De New England Patriots hebben hun derde wedstrijd in de pre season gewonnen. In Washington werden de Redskins met 27-24 verslagen. De offense van de Pats zag er scherp uit, met twee TD's van Randy Moss in de eerste helft. Tom Brady gooide zijn passes als vanouds maar moest de wedstrijd verlaten nadat Albert Haynesworth hem goed op de schouder raakte.

De Patriots en Randy Moss hebben mij als fan gekozen, niet andersom. Ik had besloten helemaal voor Houston te gaan dit seizoen maar de band is er gewoon niet. Toeval? Het lot? Zonder Brian Cushing kan Houston me niet genoeg boeien en feit blijft dat ik gisterennacht half in slaap toch begon te juichen toen Moss zijn eerste touchdown scoorde. Dus ook het komend jaar kijk ik naar de league met een Patriots-bril. En ik moet écht iets gaan bestellen van sportsmemorabilia.com. Ik heb zonder overdrijven al uren op die site rond gekeken en kan maar niet kiezen.

Michael Vick heeft zijn debuut voor Philadelphia gemaakt. De Eagles wonnen met één punt (33-32) van de Jacksonville Jaguars. Eerlijk is eerlijk: Vick was scherp. Hij maakte al zijn passes, 4/4 voor 19 yards. Er werd wel meteen duidelijk dat Vick niet is gebracht om meteen een kracht voor grote minuten te zijn: Hij zal in Phily sporadisch worden gebracht om verdedigingen op het verkeerde been te zetten. Donovan McNabb speelde een groot deel van de wedstrijd en liet er geen twijfel over wie de Eagles' QB is de komende tijd. Hij gooide 21/36 voor 244 yards.

[ NBA ] 28 augustus 2009. Stephen Jackson wil weg.

Stephen Jackson wil niet langer een Warrior zijn. De handige forward wil een ring winnen voor hij met pensioen gaat en dat ziet hij in Golden State niet gebeuren. De man is 31, denkt nog vier of vijf jaar te kunnen spelen en wil dus naar 'ergens in Texas, Cleveland of New York'. Twee gedachten: 1) Waar haalt hij het lef vandaan? 2) Voor welke spelers denkt hij dat teams hem willen ruilen?

Dat Jackson serieus is blijkt uit het feit dat hij een agent in de arm heeft genomen om hem bij te staan. Er wordt dus echt druk op Golden State gezegd, de dreigingen waarin Jax stelt niet te spelen lijken slechts een kwestie van tijd. Maar serieus, wat denkt hij wel niet? Hij is een belangrijke speler voor dat team, zijn uitspraken zijn een dikke middelvinger naar elf andere spelers die hem (in ieder geval op het veld) hun leven zouden toevertrouwen.

Maar wat moet New York, Houston of San Antonio (is dat Texas?) of Cleveland nou bieden? LeBron James, Mo Williams, daarmee houdt het wel op denk ik. Áls het gebeurt zal het wel een deal worden met veel kleingeld. Vier spelers voor één en die worden dan weer gebruikt om iets moois bij elkaar te knutselen. Maar er is één speler die ik wil in Golden State wil zien: Tracy McGrady.

En nu ga ik niet in een zoveelste stortbui van flauwekul vertellen wat voor kneus ik McGrady wel niet vind. Stél dat T-Mac een keer gezond is, is er dan een leukere bestemming voor hem dan Golden State? McGrady kon vroeger rennen en was niet te stoppen omdat hij inside spel met schotjes af kon wisselen. In Golden State krijgt hij een nieuwe kans, nieuwe fans die hem nog niet haten, nieuwe teamgenoten. Een nieuwe carrière? Als er één speler is die zijn talent nooit heeft kunnen brengen en nog de kans heeft het te doen, dan moet dat toch Tracy McGrady zijn?

vrijdag 28 augustus 2009

[ NBA ] 27 // 28 augustus. Schorsingen voor dorstige sterren

It is what it is... Dat waren JR Smith's woorden toen hij een poos geleden de bak in moest. Reden: Hij reed onder invloed iemand (een vriend van hem) dood. Jason Richardson kroop ook bezopen achter het stuur in het verleden. Beide mannen zijn door commissaris David Stern geschorst. Stern pullt een 'Goodelletje' en straft zijn spelers nadat de wet ze al een pak op de broek heeft gegeven. Een terecht. Wanneer komen atleten er nou eens achter dat rijden en zuipen geen goede combinatie zijn?

Ik denk dat ik geestelijk nooit dichter bij een menstruatiecyclus in de buurt zal komen dan met deze toestand rond Ricky Rubio. Hij komt naar de NBA, hij komt niet, hij komt wel, hij gaat naar Barcelona, de deal is nog niet getekend - WACHT -. Hoeveel bakken Ben en Jerry's moet ik opeten voordat ik verdomme weet of The Man naar Amerika komt of niet? God- DAMN?!?

korte entree, waarvoor excuses. Er komen hectische dagen aan in het Brabantse land. Morgen en overmorgen moet er gewerkt en gedronken worden. Ik plan morgen nog iets te schrijven, ook over de NFL, zondag voorspel ik radiostilte van deze kant. Als je met me over de NBA of over football wilt praten ben je méér dan welkom op de Brabantse Dag, de mooiste dag van het jaar.

donderdag 27 augustus 2009

[ NBA ] 26 augustus. Iverson met één been in Memphis

De Memphis Grizzlies lijken op kop te liggen in de race om Allen Iverson. De club heeft een officiëel bod op de toekomstig Hall of Famer gedaan, zo is inmiddels bevestigd. Iverson heeft nog niet getekend, gaat dat misschien ook niet doen, maar Memphis heeft wel kansen de guard te tekenen: Geen enkele andere club is tot nu toe over de brug gekomen.

Voor Iverson als individueel speler is Memphis interessant. Hij zal voor één jaar tekenen en zichzelf in de kijker willen spelen voor de zomer van 2010. Dan hebben teams meer geld vrij dan ooit tevoren, waardoor The Answer misschien nog één of twee jaar voor een leuk bedrag verder kan ballen. Daar heeft hij wél een goede 2009-2010 voor nodig en in Memphis kan hij die neerzetten. Veel punten, wat assists en er zijn altijd GM's die zich door cijfers laten foppen.

Voor Memphis snap ik de move niet. Wat moeten zij met een shoot-first guard als ze die in Mayo al één rond hebben lopen? Allen Iverson en Mayo zullen er eigenhandig voor zorgen dat de grote jongens bij Memphis allemaal gefrustreerd raken wegens een gebrek aan 'touches'. En dan heb ik het nog niet eens over Rudy Gay: Iemand die je als hoeksteen zou moeten gebruiken voor je club wordt ineens derde optie. Hoe gaat hij daar mee om?
Wél goed voor Memphis trouwens dat ze 'een naam' aantrekken. Iverson creëert highlights en nieuws. Memphis is er van gegarandeerd in de kranten en op de grote sites terecht te komen. Maakt Iverson Memphis dan een aantrekkelijke plek voor free agents om te tekenen? Dat lijkt me niet. Maar hij verkoopt stoelen, en daarvan stonden er geregeld een hoop leeg in Memphis.

woensdag 26 augustus 2009

[ NBA ] 25 augustus. From G's... To Gents.... Yeah-hi-yeah

From G's, to Gents, yeah-hi-yeah, the street is all I know - How can I go?!? - From a G to a Gent.. They wanna transform my walk, my talk my style - from G to a Gent - How can I rep my hood if I go?!? - From a G to a Gent - They wanna transform my gangsta, from GGGGGG, to a gent...

Dat is de intro van de gaafste show die ik in de afgelopen jaren gevolgd heb. From G's to Gents is online te bekijken op MTV.com en zeker de moeite waar voordat je verder leest. Het is zo'n show die je echt in twee dagen helemaal gezien hebt als je, net als ik, vatbaar bent voor nutteloze verslavingen en heel de dag toch geen donder te doen hebt.
Michael Beasley's akkewietje gaf me het idee tot de volgende blog. Hij deed me de hele tijd denken aan iemand, maar aan wie? Toen kwam ik erachter dat hij op Blue leek, de lange G uit Los Angeles die meedeed aan seizoen twee van de serie. En niet alleen het uiterlijk kwam overeen. Na wat nadenken kwam ik met nog meer analogiën op de proppen. Omdat het leuk is, het is een goede oefening voor schrijvers en er is verder werkelijk niks te beleven.

Michael Beasley - Blue



Blue groeide op de in de ruigere buurten van Los Angeles en worstelt met het idee dat zijn moeder teveel op hem rekent. Hij heeft het gevoel zichzelf niet te kunnen ontwikkelen omdat hij eerst voor zijn familie moet zorgen. In de afleveringen naar de finale groeit Blue als persoon, hij rekent af met zijn demonen en komt als een beter mens uit de misère.
Michael Beasley gaat nu door een moeilijke tijd waarin hij zijn vertrouwde leven (het feesten, de ganja) de rug toe moet keren. Waar Blue zich zorgen maakte om familie, maar Beasley zich zorgen om de genuchten die bij zijn oude leven horen. We gaan de komende jaren zien dat Beasley zich ontpopt tot een prof. Met behoud van zijn stijl en manier van doen (Beasley is écht grappig) gaat hij het maken.

Josh Smith - Baron



Ik ben over deze pick niet helemaal tevreden maar hij werkt, dus blijf hangen. Baron is een goede jongeman, een vriendelijke knul. Op de eerste avond raakte Baron zo bezopen dat hij heel dag 2 niet aanspreekbaar was voor mr. Bentley. Hij mocht blijven op de voorwaarde dat hij niet meer zou drinken.
De biertjes, de vodka, de Crystal en de Moët, allemaal afstandschotjes van Josh Smith. Als Smith in opdracht van zijn coach bij de driepunterlijn die alchohol is wegblijft, is hij een goede speler in het spel. Blijft hij van afstand zijn game zoeken? Dan hoort hij niet in de competitie thuis, qua aanvallend spel tenminste.

Ik weet dat hij niet helemaal waterdicht is maar ik kon geen beter voorbeeld bedenken. Aanvullingen zijn, als altijd, welkom.

Terrence Williams - RiffRaff



Crazy. Als deze foto je niet inspireert tot het kijken naar de serie, of naar Terrence Williams volgend jaar, zal niets dat doen. Dan zit mijn werk er hier op.
Kuch.

Stephon Marbury - Macho



Voor als je het je afvroeg: Ja, dat is een diamant die 'Macho' op zijn wang heeft getattoeerd. Deze foto doet hem overigens geen recht: Zijn hele lijf zit onder de plakplaatjes. Waarom dan Stephon Marbury en niet Robert Swift? Omdat hij huilt.
Terrence Williams is, naar wat ik hoor, positief gestoord en gaat een positieve richting in met zijn fratsen. Stephon Marbury rookt wiet voor de camera van zijn liveshow via youtube, gaat huilen als hij een bepaald nummer hoort en slikt vaseline tegen de verkoudheid. Als daar ook maar iets 'normaals' uit te halen valt hoor ik het graag. Of eigenlijk niet. Stephon Marbury heeft lang genoeg het nieuwsbeeld bepaald, ik hoop dat dit mijn laatste stukje over hem is. Ooit.

Ik zit vol met deze ongein. Als er morgen weer feen fuck te doen is: Fuck it. Dan krijg je meer voorgeschoteld. Zorg maar dat je de afleveringen gezien hebt.

foto's bij dit stuk van MTV.com en wordpress.com

dinsdag 25 augustus 2009

[ NFL ] Baltimore Ravens verslaan Jets in pre season kraker

Gisterennacht wonnen de Baltimore Ravens van de New York Jets. In Baltimore werd het 24-23, waarbij de Jets voor overtime hadden kunnen gaan maar in de laatste seconden een tweepunts-conversie misten. Twee verhalen in de wedstrijd: De wederopstand van Mark Sanchez en de gruwelijke defense van beide partijen.

Goede defense in een wedstrijd met méér dan vijftig punten? Het verhaal zit hem in de intercepties. Mark Sanchez, vijfde pick in de laatste draft voor de Jets, gooide in zijn eerste bal een pick die tot een touchdown van Haloti Ngata eindigde. Collega Kellen Clemens zag even later zijn bal óók bij een Raven terecht komen, toen ging Jameel 'John' McClain voor de TD. Niet alleen de Ravens pikten de bal: Marquice Cole had voor de Jets een interception op een bal van Troy Smith.



Leon Washington was voor de Jets niet af te stoppen. Zijn 83 yards totaal bleken echter niet genoeg (foto NFL.com // Nick Wass // AP)

Over Sanchez apart: Hij begon niet goed. Hij gooide de pick op zijn eerste pass als een starter, eindigde uiteindelijk met 3/8 passes en verprutste een hand-off naar een back. Die bal eindigde in een fumble die Sanchez zelf heroverde, waarbij hij enigszins geblesseerd raakte. Maar hij herstelde. Zijn team stond met 14-0 achter en hij reageerde met een laserpass naar Leon Washington voor de zes punten (en ééntje extra).

Joe Flacco imponeerde voor de Ravens. Zijn passes waren snoeihard en op maat, goed voor 120 yards (8/18). Voor New York vond ik de running game gaaf: Leon Washington rende bija 50 yards (48) binnen op slechts acht pogingen. Wat ik meeneem van de wedstrijd? De Ravens hebben een super verdediging: Hun 'Blitz' bleeft de Jets' QB onder druk zetten waardoor ze uiteindelijk maar 160 yards op 32 pogingen toelieten. New York is een wendbaar team dat zich door een achterstand niet af laat schrikken. Ze hadden moeiteloos voor overtime kunnen gaan maar wilden een situatie simuleren die tijdens trainingen niet na te bootsen is. Want 'rondjes voor de verliezers' is niet hetzelfde als eind november een belangrijke pot verliezen.

[ NBA ] 24 augustus 2009. Beasley in de problemen

Michael Beasley zit in de knoei. Na de berichtgeving eerder dat hij zo'n gekke Tweets postte en de foto waar wel- of niet een zakje wiet op te zien was, blijkt de forward van de Miami Heat in een afkickkliniek te zitten. Het zou gaan om zijn problemen met drank en het groene kruid. Van ernstige psychische gebreken, waar men bang voor was, zou geen sprake zijn.

Het is nog onduidelijk of Beasley op tijd wordt ontslagen uit het tehuis in Houston, om er bij de start van het trainingskamp van de Heat bij te zijn. En wat ik gisteren ook al schreef moet benadrukt worden: Dwyane Wade is hier niet blij mee. Wade is op zoek naar iemand die hem op dagelijkse basis comfort kan bieden, iemand die gegarandeerd 20+ punten kan maken. Beasley heeft de gereedschappen maar niet de werklust en de drijfveer om dat te doen. Nog niet. Hij was een Rookie! Hij is jong! Maar omdat de Heat alles doet om Wade tevreden te stellen, kan de tijd voor Beasley bij de Heat wel eens snel over zijn.

Ramon Sessions blijft in de kijker bij de New York Knicks. De Knicks zijn in gesprek met guard Nate Robinson over volgend jaar maar hebben laten weten geen boden te 'matchen'. Met andere woorden: Als er een ploeg Robinson ook maar een cent boven het minimum gaat bieden, is de kans groot dat de Knicks hem met plezier laten gaan. Een kleine guard die niet kan verdedigen en niet van passen houdt. Die wil je toch in je team?!? Nate Robinson verkoopt tickets, hij speelt groter dan zijn lengte maar moet echt leren passen om een grote speler in de league te zijn.

Ramon Sessions zit dus in een lastige fase. Het seizoen staat op het punt om te beginnen, vanaf trainingcamp heb je als speler én als GM het liefst een team waarvan je denkt dat je er mee door kunt. Sessions wacht op een fatsoenlijk aanbod en teams wachten om te zien of Sessions bereid is met minder akkoord te gaan, naarmate de tijd vordert. Het wordt interessant om te zien wie deze strijd gaat winnen.

maandag 24 augustus 2009

[ NBA ] 23 augustus 2009. Michael Beasley zet zichzelf voor lul

Michael Beasley past niet in de NBA. Hij hoort, en voelt zich, niet thuis in de cultuur die de basketballleague haar spelers oplegt. In een tijd waar LeBron James, Dwyane Wade, Kobe Bryant en zelf Carmelo Anthony posterboys zijn geworden van perfecte etiquette komt Michael Beasley door onvolwassen acties in het nieuws. Het is nu zelfs zo ver dat mensen beginnen twijfelen aan de toekomst van B-Easy bij Miami. Dwyane Wade zou de onvolwassenheid van de forward al langer beu zijn en dan is het onhandig om op het net te komen met een foto waar wel eens een zakje wiet op kan staan.

Beasley wilde zijn twittervolk laten zien dat hij een nieuwe tattoo had. Op zijn rug staat 'Supercool Beas', alsof hij een voetbalspeler met die naam is. Aan de eerste S hangt een weinig subtiele zonnebril. En op het bijzettafeltje ligt een zakje waarvan Beasley nooit zal kunnen bewijzen dat het geen wiet bevat. Normaal ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen maar Beasley leek 'high as a helicopter' toen hij zijn laatste Tweets postte: "Y do I feel like the whole world is against me!!!!!!! Back on my FTW!!!!! I can't win for losin!!!!!!!!!!", "Feelin like it's not worth livin!!!!!!! I'm done" en "not feelin this at all!!!!!"

Vertel me de laatste keer dat het een goed idee bleek voor een atleet om zijn bad trip aan de wereld bekend te maken. Zonder enig bewijs, behalve de foto, wordt Beasley nu aan Stephon Marbury gelinkt. Die liet een paar weken terug weten 'af en toe wiet te roken' maar dat was geen probleem: 'Ik stap niet in de auto, ik volg de regels.' Euhm. Goed.

Maar terug naar wat er in de eerste alinea staat: Ik voel mee met de jongen. Beasley is een jonge knul, hij is verdomme twintig jaar oud! We mogen atleten graag als ze 'zo lekker gewoon' zijn gebleven maar als dat 'gewoon' blijkt te betekenen dat hij een hippie is, mag het ineens niet meer? Beasley is een beetje een klungel, hij is enorm grappig in interviews en neemt zichzelf niet al te serieus. Hij gunt ons een kijkje in zijn leven, zonder de opsmuk van communicatiedeskundigen die Kobe, LeBron en D-Wade waarschijnlijk wel in hun oor hebben fluisteren. Ik mag Michael Beasley. Hele goede basketballer, daar gaat een ander team wel achter komen, en vooral een mens van vlees en bloed. Hij zou mijn maat kunnen zijn. Ik wil in zijn entourage terecht komen. Bietje roken met de man.

zondag 23 augustus 2009

[ NBA ] 22 augustus. Iverson naar Charlotte?

Het is gemakkelijk om Allen Iverson in Charlotte voor de Bobcats te zien spelen. De guard houdt zelf de optie open voor een hereniging met coach Larry Brown. Persoonlijk vind ik Charlotte, om die reden, één van de weinige steden waar ik A.I. graag zou zien. Het liefst heb ik hem in Miami maar de Bobcats hebben ook een leuk team waar hij een gat vult. Forwards hebben ze genoeg in Charlotte en straks, misschien, één van de beste guards ooit.

Verder niks. Dat was het. Ik had zo'n onzin bericht moeten bewaren voor dagen als deze. Met de zon op je bol, paar biertjes met de boys, is het leven goed. Deze laptop wordt dicht geklapt, morgen zal ik wat meer energie in deze site steken.

Stukje NFL nog: Volgend jaar ben ik fan van de Houston Texans. Ik vind het gemakkelijk te juichen voor de Patriots, wat ik vorig jaar deed. Ik hou wel van een uitdaging.

zaterdag 22 augustus 2009

[ NBA ] 21 augustus. Rubio blijft boeien

Je kunt zeggen van David Kahn wat je wilt, de man is in ieder geval vastbesloten. De manager van de Minnesota Timberwolves zit nog steeds achter guard Ricky Rubio aan en is -weer- in Spanje om te praten over de buy out en de toekomst. Kahn is een koppig ventje en zoals 50 Cent laatst zei tegen Cornbreadd in 'the Money and the Power': 'You're crazy, I like that'.

Kahn heeft vanaf de avond van de draft duidelijk gemaakt dat het zijn bedoeling is een backcourt te maken met Rubio en zesde pick in de draft Jonny Flynn. Dat lijkt crazy maar ik zie de filosofie wel zitten om twee redenen. Ten eerste is het Minnesota waar we over praten. Kahn kan daar wegkomen met een seizoen met dertig overwinningen. De man kan uitproberen wat hij maar wil. De tweede reden is gecompliceerder.
De brutale zet om Flynn en Rubio samen te brengen stuit vooral op weerstand omdat de twee 'te klein' zouden zijn. Andere teams zouden de Timberwolves uit gaan buiten, grote twee-guards zouden ze uit elkaar scheuren als Wolven. Flauw, I know. Maar rekenen we hier niet buiten de krachten van Rubio, een geweldige verdediger? En Jonny Flynn deed me in de zomerleague aan Rajon Rondo denken. Retesnel, vlug op de voetjes, uit het hout gesneden waar verdedigers van gemaakt worden. Waarom zou dit niet werken?

Je hebt twee spelers die de bal kunnen stuiteren. Dit geeft je team ineens een aparte aanval waar teams verdedigend niet aan gewend zijn. Miami won in 2006 een titel met een vrij marginaal team buiten Dwyane Wade. Kwam dat doordat ze naast Wade altijd iemand in het veld hadden die óók plays kon maken? Ik weet het niet, het is een mogelijkheid.
Voorlopig hebben we over Rubio het laatste nog niet gehoord. Een paar dagen terug schreef ik nog dat hij voorlopig in Europa bleef. Nu moet ik geloven dat hij open staat voor de NBA als die buy out geregeld wordt. Één ding: Ik neem niks meer over van die Spaanse sites, waar berichten van op hoopshype verschijnen. Die hebben onderhand minder krediet dan de gemiddelde IJslandse hypotheekverstrekker. In het Rubio-weerbericht schijnt -vandaag- de zon, morgen kan het slechter nieuws regenen. Het houdt een blogger in ieder geval bezig.

vrijdag 21 augustus 2009

[ NBA ] To Shaq or not to Shaq?

Gaaf moment voor AmerikaanseTopsport.nl: Harry Weerts is weer actief bezig met 'zijn' NHL en vandaag voor het eerst, en hopelijk niet voor het laatst, een stuk van Maarten van Zuilichem. Ik vergeef hem dat hij een onderwerp tackelt waar ik me eigenlijk zelf aan wilde wagen, gewoon omdat het goed spul is. veel plezier :)

De trade van Shaquille O’neal naar de Phoenix Suns, in ruil voor Shawn Marion en Marcus Banks, was een interessante trade. Hadden de Suns hun eigen identiteit om zeep geholpen of was dit het laatste puzzlestukje wat de Suns nodig hadden om de finale te kunnen halen. Dat het uiteindelijk geen succes werd is een feit en Shaq werd naar de Cleveland Cavaliers gestuurd. De grote vraag is nu wie de schuldige is? Hadden de Suns teveel opgegeven of was de coaching staff van de Suns gewoon niet in staat om het maximale uit Shaq te halen?

Door Maarten van Zuilichem

Een punt wat veel mensen vaak vergaten is dat het niet alleen om basketbal gaat als er een trade wordt gemaakt. Natuurlijk speelt geld ook een grote rol maar wat er buiten het veld gebeurd kan ook zwaar wegen. Shawn Marion moest bijvoorbeeld gewoon gaan. Zijn gegrom en misplaatste ego hadden te lang als vergif op de teamgeest ingewerkt. Shawn wil de man zijn en vind dat hij meer respect moet krijgen. Wat hij voor het gemak over het hoofd zag was dat de situatie hem zo goed maakte. Het keiharde bewijs is daar de afgelopen anderhalf jaar wel voor geleverd. Vooral aanvallend stelt de man bijzonder teleur en zijn field goal percentage volgde de trend van de economische crisis.

Maar de Suns namen een risico. Shaq is namelijk ook niet de meest bescheiden speler in de league. Nadat hij Wade aan een ring had geholpen (en dat gaat hij nu voor de King doen in zijn ogen) zou hij ook in Phoenix met Amare’ Stoudemire voor flink wat herrie gaan zorgen in de bucket. In het Westen was het dringen om homecourtadvantage en de Suns kwamen helaas net één wedstrijd te kort waardoor ze tegen de Spurs mochten aantreden. Wat als de legendarische driepunter van Duncan niet raak was geweest en de Suns de serie hadden gewonnen? Was D’antoni dan wel gebleven? Wat als Phoenix een wedstrijd meer gewonnen had in het seizoen en tegen Utah had mogen spelen, waren ze dan verder gekomen? Uiteindelijk maakt het niet uit want het is niet gebeurd. Er kwam een nieuwe coach, het schoot niet op, er kwam weer een nieuwe coach, Stoudemire raakte geblesseerd en de Suns grepen naast de playoffs. Einde van het Shaq-verhaal. Hadden ze het nog een jaar moeten proberen? Ongetwijfeld! Maar, er was toch meer aan de hand.

Want een ding is zeker: Shaq moet en zal in het midden van de belangstelling staan. Daarom is hij met dit geweldige idee gekomen: Shaq gaat een programma maken waarin hij wereldberoemde sporters gaat uitdagen in hun eigen sport. Zwemmen tegen Michael Phelps, een balletje slaan met Roger Federer, klinkt als een succes, niet? Maar wat blijkt. Het idee was eigenlijk van Steve Nash. Of hij er van baalde? Hij haalde er zelfs een rechter bij en ontvangt geld voor elke uitzending! Uiteraard geen kwaad woord van Nash want hij is altijd vriendelijk tegen de pers, maar is dit misschien een bom geweest onder de sfeer in de groep? Voelde Nash zich emotioneel in de r**t geneukt en is het daarom nooit echt een superduo geworden? Heeft het management van de Suns de spanning gevoeld en uiteindelijk voor Nash gekozen? Een ding is zeker: ook bij Cleveland zal Shaq zich niet schikken in een rol met minder aandacht dan de King. Mijn mening is dan ook dat Cleveland onnodig veel risico neemt en dat dit eerder vroeg dan laat fout gaat. Zeker als ze Orlando tegen komen in playoffs en Dwight Howard laat zien wie de echte Superman is tegenwoordig.

donderdag 20 augustus 2009

[ NBA ] De rankings, deel 3

De bodem van de competitie, de shitpile onder de open wc die de NBA is. Het laagste van het laagste. Het is tijd om de onderste teams van de league te bespreken en de waanzinnig saaie tijd die zij mee gaan maken dit seizoen... Or do they?!?

21. Los Angeles Clippers. 21e is niet slecht en misschien wel de goede plaats voor dit team. Ze hebben de spelers om ze in de top zestien te brengen, dat geloof ik heilig, maar hun historie houdt ze tegen. Als sport iets heeft bewezen is het wel dat slechte karma bestaat. Baron Davis en Blake Griffin worden een tof duo dit jaar, Eric Gordon groeit, L.A. zou wel eens hoger dan dit kunnen eindigen. Vooral als je ziet wat voor tuig er hieronder nog volgt.

22. Charlotte. Deze mannen hadden vorig jaar een misleidende record: Ze eindigden het seizoen best okay nadat Boris Diaw bij de Bobcats kwam spelen. Een goede coach, vrij leuke speler, geen echte ster. Dat ze Okafor weg hebben gedaan gaat ze overigens niet helpen denk ik, Chandler is niet zo goed als de voormalig nummer één pick.

23. Indiana - De Utah Jazz zonder imponerend record. Denny Granger is een hengst van een speler en meteen de enige (echt goede) donkere jongen in het team. De Pacers zijn witter dan de gemiddelde bijeenkomst van de clan en in een sport waar alle goede spelers, minus de pointguards, haast per definitie zwart zijn is dat een weg naar verdoemenis. Ik wil niet over huidskleur beginnen in een league waar Dirk Nowitzki en Steve Nash MVP zijn geweest maar je team opbouwen met Troy Murphy, Mike Dunleavy en Tyler Hansbrough? Neeeh. Dahntay Jones was een leuke pick up voor Indiana maar dit wordt weer niks.

24. Golden State. De Warriors zouden aantrekkelijk moeten kunnen spelen met Monta Ellis terug in het team. Wat hebben ze naar Ellis en Anthony Randolph nog meer? Het feit dat ik dit op moet zoeken zegt genoeg. -Stilte- Andris Biedrins. Goede speler. -Stilte- Moving on!

25. Milwaukee. Ik heb niet de achtergrond in de NBA om dit te checken of om met voorbeelden te komen maar de Bucks moeten een historisch slechte off season hebben gehad, toch? Ze raakten Charlie Villanueva kwijt, lijken Ramon Sessions zo goed als zeker ook niet terug te halen, zijn Richard Jefferson kwijt en hebben daar een Rookie met een grote bek (Brandon Jennings) voor terug gekregen. Euhm. Er is iets fout gegaan in Milwaukee. Onze landgenoten Dan Gadzuric en Francisco Elson gaan een tragisch seizoen tegemoet, vooral als er weer eens een sterspeler (Andrew Bogut, Michael Redd) neergaat.

26. New Jersey. Het zal wel zijn omdat ik hun schoenen draag maar ik schat ze wel iets hoger in. Devin Harris hikt tegen de stempel van 'elite speler' op en voor mij is hij klaar de volgende stap te zetten. Terrence Williams is op een haar na officiëel gestoord en daarmee een favoriet van me. Die jongen Lopez gaat groeien dit jaar, de Nets hebben een jeugdig team, die mannen kunnen alleen maar meevallen.

27. Minnesota. Hier is slechts stilte passend.

28. New York. Er wordt niet genoeg gepraat over wat New York zijn/haar seizoenkaarthouders aandoet. Wat kosten kaarten in MSG, als je een beetje een goede plek wilt? Zoals m'n maat Bolus zou vragen: 'A couple of thou?!?'? New York gooit helemaal bewust het komende jaar weg om flexibel in de centen te zitten als LeBron James en andere grote namen free agent worden. Het zou geweldig én denkbaar zijn dat LeBron, Wade, etc. helemaal niet naar New York willen. Een slecht team, gedoemd voorlopig te falen, kan minder geld bieden dan de huidige teams en gaat met fans om alsof het ratten zijn. Compleet debiele ratten, die hun geld willen storten in het riool dat New York Knicks 2009 - 2010 is.

29. Memphis. Net toen Chris Wallace een beetje op begon te klauteren uit de kuil die hij voor zichzelf groef (Pau Gasol een strik omdoen en hem aan L.A. geven), ruilt hij voor Zach Randolph. Hoe moeilijk kan het zijn om probleemgevallen buiten je club te houden? Een simpele 'BEN JE VERDOMME GEK GEWORDEN?!?' volstaat, als mensen bellen of je Randolph wilt hebben. Ik denk dat Chris Wallace werkelijk nooit iets over de NBA leest buiten de boxscores, want ja; dan is Randolph inderdaad iemand die je club kan helpen. Memphis wordt denk ik pijnlijk om naar te kijken. OJ Mayo die elke bal het liefst zelf schiet en samen met Rudy Gay ook de enige is die daar eigenlijk recht op zou mogen hebben.

30. Sacremento. Eigenlijk de Grizzlies zonder problemen als Zach Randolph. Er loopt in Sac-town minder talent rond dan in de gemiddelde etenstijd-soap. Als dan de paar goede spelers die je hebt ook nog eens free agent zijn (Rashad McCants, Bobby Jackson), dan zou ik zeggen dat je dertigste plaats dubbel en dwars verdiend is. Ik weet niet of er mensen zijn die fantasy basketball spelen maar dan is Kevin Martin een hele slimme keuze: Met nog minder talent in zijn team kan hij wel eens voor 30 ppg gaan.

[ NBA ] Orlando Magic worden kampioen.

Ik ben vanmorgen te opgewonden om te typen dus ik houd het kort:

De Orlando Magic hebben Jason Williams een éénjarig contract geboden. Williams gaat -verrassend- in één van de komende dagen tekenen. Hij is nu derde guard achter Jameer Nelson en Anthony Johnson. Dat laatste is natuurlijk crap, als Williams wat ritme heeft opgebouwd pwnt hij Johnson als een Duitse Herder bij een pekinees. Volgend jaar dus een minuut of tien per wedstrijd voor 'The Man' in een flitsend team. Met Dwight -fucking- Howard!

Jason Williams met Vince Carter en Dwight Howard in één team? Noem me betere ingrediënten om een taart van highlights te bakken. Dit wordt zó vet, niet normaal. Best cast scenario is natuurlijk dat Jameer Nelson geblesseerd raakt en Anthony's rollator in een spoorrail blijft haken. Maar dat wens je natuurlijk niemand toe. Dus derde guard, tweede guard, ook al veranderd hij in de Adam Morrison van de Magic, mijn baller is terug in de league en ik had op dit moment niet gelukkiger kunnen zijn.


Later vandaag deel 3. Beschouw dit maar als het enige nieuws dat telt, nu en de komende dagen. Hier leefden we voor, weet je nog? En mocht je van plan zijn naar buiten te gaan met dit weer? Think again. Dit houdt je wel zoet:







woensdag 19 augustus 2009

[NHL] Stephane Yelle naar Hurricanes

De Carolina Hurricanes wisten gisteren veteraan Stephane Yelle (35) te strikken. De Canadese forward komt over van de Boston Bruins en tekende een contract voor één seizoen. Yelle verdient bij het team uit Raleigh 550,000 Amerikaanse dollar.

Door Harry Weerts

Carolina wordt Yelle's vierde werkgever in de NHL. Behalve Boston speelde hij ook bij de Colorado Avalanche en de Calgary Flames. Met de 'Avs' won Yelle de Stanley Cup in 1996 en 2001. De Canadees speelde vooralsnog 921 duels in de Noord-Amerikaanse profcompetitie. Daarin kwam hij 92 keer tot scoren (257 punten).

Algemeen directeur van de Hurricanes Jim Rutherford: ,,Stephane is een echte winnaar met veel ervaring. Hij voegt in het centrum veel kracht toe en we kunnen hem goed gebruiken voor de penalty kill."

[ NBA ] 17 // 18 augustus. Powerrankings deel 2

Voor deel 1: Zie gisteren. En hoe lager je komt in het klassement, hoe leuker het wordt. Want ergens in de menselijke natuur zit een rotjoch die het leuker vindt mensen af te kraken, dan ze lof toe te wuiven. En dat kan bij een Sacremento beter dan tegen LeBron en de zijnen. Dus, bij deze, deel 2:

11. New Orleans. Chris Paul werd tijdens de play offs gepest. Chauncey Billups was heer en meester over Paul en je kon aan zijn gezicht zien dat het hem voor geen meter beviel. Hij was op zoek naar iemand die voor hem de plays kon maken en die hebben ze in New Orleans niet. De Hornets zijn Rasual Butler kwijt en het moet nog blijken of Chandler voor Okafor een goede ruil was. Dat laatste denk ik wel. Maar ik heb er niet als Schuhmann geen probleem mee New Orleans niet als topteam te beschouwen.

12. Atlanta. Een leuk team om naar te kijken, een 'lock' voor de play offs maar het is wachten op tegenslag voor de Haviken. Ze hebben nooit blessures, alles gaat ze voor de wind. Jonge spelers ontwikkelen op een manier waar ze bij de Trailblazers jaloers op zijn. Blijft Mike Bibby basketballen alsof hij net dertig is? Kan Josh Smith bij de basket blijven spelen en twee dingen (drietjes schieten, door zijn benen dunken) laten? De Hawks hebben een solide team dat buiten de lotery blijft maar geen titelkandidaat is. Een goede twaalfde plek. Verder hebben ze met Flip Murray één van de meest ondergewaardeerde spelers in de league en de aanvulling met Jamal Crawford en Joe Smith vind ik ook okay.

13. Toronto. De Raptors zijn Shawn Marion kwijtgeraakt en hebben Hedo Turkoglu terug gekregen. Marion heeft nooit echt een kans gehad, hij kwam in Toronto omdat zij Jermaine O'Neal kwijt wilden. Van Turkoglu mag inmiddels duidelijk zijn dat ik hem niet zo goed vind als zijn vorig jaar deed vermoeden. In Orlando had hij altijd de bal als het er om ging, alles liep door hem. In Toronto lopen wél guards rond die zonder (veel) moeite een aanval op kunnen zetten.

14. Chicago Bulls. Hoe zet je Toronto hoger dan de Bulls? In de woorden van Austin Powers: 'Honestly?!?' Zij hadden tegen de Celtics een grotere 'coming out party' dan m'n maat Boyke op de dag dat hij uit de kast gaat komen ;-). De Bulls kunnen alleen maar groeien met Luol Deng terug en om in het filmthema te blijven, hier is Forest Gump: 'That's all I've got to say about that...' Nog één dan: Ben Gordon wordt wel vervangen. Als je een 20 ppg-kerel kwijt raakt zijn er meestal wel twee of drie spelers die gewoon 6-8 punten meer gaan scoren. Simpele wiskunde.

15. Phoenix. Een te hoge pick als je het mij vraagt. Steve Nash, Grant Hill en Amare Stoudemire zijn de kern van de Suns. Als er twee bejaarden tot je beste spelers behoren zit je in de knoei. En dan is het óók nog de vraag of S.T.A.T (Stoudemire) heel kan blijven. Mijn vriendin heeft een broekje van de Suns gekocht op vakantie in Milan, ze besloot fan te worden, en ik moet me nu voorbereiden om haar uit te leggen dat haar team stinkt. Lastig.

16. Houston. Moeilijk in te schatten. Een groep hardwerkende speler (nee, ik tel Tracy McGrady niet mee) die het nu zonder Yao en Artest moeten bewijzen. Houston gaat laten zien of het mogelijk is zonder echte sterren (ja, ik tel Tracy McGrady mee) een goed resultaat neer te zetten. Wat dat betreft is die 16e plaats mooi: Het zal er om hangen. Von Wafer is weg in ieder geval, dat spreekt vóór de Rockets.

17. Detroit. De Pistons hebben flink betaald om wat aanvallende kracht aan te trekken. Iverson is weg, dat werkte niet, Rasheed is weg omdat beide kanten toe waren aan iets nieuws. De fans in Detroit kunnen Dumars in ieder geval niet kwalijk nemen dat hij stilzwijgend toekijkt hoe de club de afgrond in gaat. Ben Gordon en Charlie Vilanueva kunnen niet verdedigen maar hebben nog de tijd zich te ontwikkelen. Ik zie ze best de play offs halen dit jaar als Ben Wallace in de kleedkamer wat 'spirit' over weet te brengen.

18. Philadelphia. Te hoog. Ik ga er voor het gemak van uit dat Elton Brand een niet al te grote impact gaat hebben dit jaar. Verder: Ze hebben geen goede pointguard. Ze raakten Andre Miller kwijt aan de Blazers (wat ik gisteren vergat, dat maakt de Blazers ineens een stukje beter) en nu is het afwachten. Je moet de bal bij Iguodala krijgen, dat doet hij zelf niet. Philly heeft een playmaker nodig voor de wedstrijden gaan beginnen.

19. Miami. Te laag. Ik geloof ferm in Dwyane Wade, al ben ik geen grote fan. Hij is op-en-top gezond, 30 punten per nacht. Ze hebben Quentin Richardson netto toegevoegd en helemaal niks ingeleverd aangezien Blount niet speelde vorig jaar. Mario Chalmers een jaartje ouder, Michael Beasley kan 20 ppg zetten. Dat is een betere top drie dan die van de Suns en de Wizards als je het mij vraagt. Verder de notie dat Jermaine O'Neal schijnbaar hard heeft getraind deze zomer, dat moet een poos geleden zijn. Hebben de Heat een legitieme optie onderin? Top vier in het oosten.

20. Oklahoma City. Het gaafste slechte team nu Ricky Rubio niet in Minny lijkt te komen. Kevin Durant, Brian Westbrook en Jeff Green. Hoge lichten! De play offs halen ze nog niet maar Kevin Durant zal weer beestig spelen en als Westbrook iets minder foutjes maakt die jongelingen gewoon zijn, scheelt dat ze veel nipte verliespartijen. De Thunder waren vorig jaar veel beter dan hun record deed vermoeden. Dat zij tien teams onder zich laten vind ik niet ver gezocht.

dinsdag 18 augustus 2009

[ NBA ] 17 // 18 augustus 2009: Een kijkje in de powerrankings

Op NBA.com is de laatste powerranking gepubliceerd en, niet in de laatste plaats om voor mezelf een up-to-date overzicht te hebben, heb ik besloten die lijst eens te bekijken om te zien waar ene John Schuhmann er flink naast zit en waar ik het met hem kan vinden. Hieronder staat dus zijn volgorde met daarnaast mijn persoonlijke mening. Even voor de duidelijk: Ik ken heel die Schuhmann niet en ga ook niet lezen wat hij wel niet denkt. Wat denkt hij wel niet? Voor zijn inzichten, klikkerdeklik.

1. Lakers. Niet mee eens. Ron Artest is qua persoonlijkheid een held (hij post zijn friggin' telefoonnummer op internet en nee, ik heb hem niet kunnen bereiken) maar op dit moment in zijn carrière geen Trevor Ariza. Ariza is jong, groeide nog en Artest is bezig met een afdaling van de berg die zijn verdedigende kracht was. Ik vind de Celtics of de Cavs beter. Gaat Andrew Bynum doen alsof de '09 play offs nooit gebeurd zijn? Dan keren ze in ieder geval terug in de finale.

2. Cleveland. We gaan er eindelijk achter komen hoe verschrikkelijk dominante LeBron James kan zijn met een legitieme postspeler in zijn team. Met Shaq op het veld, één van de best passende grote jongens in het spel, en LeBron James als playmaker? Als ze die combinatie een minuut of twintig kunnen brengen en Shaq is gezond, zoals hij in Phoenix eigenlijk ook was, nou, dan zou een vijfde ring voor The Big Cactus (en LeBron's eerste) me niet verbazen. Klein puntje: Wie gaat de drietjes blaffen?

3. Orlando. Ik heb me een beetje in het Magic-kamp laten praten maar ik denk dat ze nog steeds ingeleverd hebben. Vince Carter kan de bal niet opbrengen als Nelson niet speelt. Wie het dan wel gaat doen? Dat weten ze in Orlando ook nog niet geloof ik. Turkoglu is overschat als speler op de free agent markt maar hij paste goed in Orlando. Courtney Lee is weg, Rafer Alston heeft grote momenten voor ze gehad, hmm. Ik weet het niet.

4. San Antonio. Precies waar ik ze hebben wilde. Tweede team in het westen na de Lakers. Manu Ginobili is gezond, Tony Parker is dat ook tegen de tijd dat we gaan ballen. Is dit het laatste jaar van (bijna) perfectie die Tim Duncan in zich heeft? Richard Jefferson voegt een dodelijk wapen aan de Spurs toe. Alsof je Lamar Odom een rechterhand cadeau zou doen. Zoiets. Verder Antonio McDyess in een Spurs-shirtje en ik weet niet eens óf ze hem van de bank gaan brengen. Onthoud: Dit is een team dat een kampioenschap won met Francisco Elson als part-time starter.

5. Boston. Marquis Daniëls speelt er nog niet officiëel. Dat is óf omdat ze de sign-en-trade niet rond kunnen krijgen óf de medische staf is er nog niet uit of vrouwen in de NBA mogen spelen. Ik blijf die grap maken. Oh yes.
Rasheed Wallace moet bewijzen nog iets te hebben want vorig jaar was werkelijk een gedrocht van een jaar voor 'Sheed. Bij Boston is hij vijfde man ofzo in de aanval en dat kan wel eens een opluchting voor de man zijn. Toch, zonder alle aanvullingen e.d. is Boston met Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce en Kevin Garnett een top vijf team in de league. Altijd.

6. Dallas. Het Stealth-team van deze off season omdat ze onder de radar vliegen. Shawn Marion speelt voortaan voor Mark Cuban's team en ik heb het gevoel dat het wel eens goed uit kan pakken. Hij reboundt goed, verdedigd, hmm, aardig maar is wel een speler van de soort die Dallas gemist heeft. Atletisch, snel. De anti-Jason Kidd of Dirk Nowitzki dus. Die laatste had trouwens een geweldig jaar vorig seizoen, méér van dat en beter spel van zijn cast kan Dallas ver in de play offs brengen.

7. Denver. Het was gemakkelijk voor die mannen te juichen in de play offs maar het is goed dat ze niet hoger staan dan dit. Zijn ze wel zevende? Chauncy Billups kan eigenlijk alleen maar tegenvallen na vorig jaar. Het is alsof je net naar een spannende film hebt zitten kijken en je intuïtie zegt dat de vooraangekondigde sequal gaat sucken. Zelfde voor Chris Andersen: Gaat hij wéér drie blocks per kwartier maken? 'Melo is een jaartje ouder, dat spreekt voor de Nuggets, ze zijn Dante Jones kwijt (-tegen-) en krijgen Anthony Carter terug. Als je dat gaat noteren is het tijd naar het volgende team te gaan.

8. Portland. Brandon Roy is vastgelegd en ik hoop écht dat hij zijn max contract voor mij recht gaat praten. In Portland is de komende jaren geen ruimte voor nóg zo'n naam en ik moet maar zien of hij van de Blazers een elite team kan maken. Vorig jaar waren ze dat, door uitspattingen, bij vlagen. Ik wil ze aan de top van het westen zien maar zie ze nog niet meten met de Spurs en de Lakers. Verder hoop ik dat Greg Oden zich gaat ontwikkelen tot de speler waar ik al glimpsen van heb opgevangen. Een rebounder en dunker die zo sterk is dat hij het stadion de grond in duwt als hij springt.

9. Washington. Kalm aan, menneer Schuhmann! Ik weet niet of het verstandig is geld in te zetten op een team dat letterlijk gebouwd is op een glazen fundering. Gilbert Arenas is de laatste jaren 412 keer geopereerd en wie zegt ons dat hij nu ineens wél gezond kan blijven? Één krantenartikel eergisteren? Ik hoop dat de Wizards een respectabel team kunnen brengen zodat de Cavs - Wiz wedstrijden weer interessant worden maar dit is een grap. Puh-leaze. We hebben de Hornets en de Bulls (o.a.) nog niet eens gehad. Met Arenas zijn de Wizards trouwens wél een play off team hoor. Ik moet het wel even zeggen, anders staat het achteraf slordig.

10. Utah. Is Boozer daar al weg? Ik vind Utah saai en verspil precies 19 woorden teveel aan dit team. Heb je de woorden -tot de vorige zin- zojuist geteld? Dat zou wel funny zijn.


Deel twee en drie bewaar ik voor andere miserabele dagen als er weer eens niks te doen is. Laat vooral ook zelf weten hoe je één en ander vindt!

[ NFL ] Brett Favre op weg naar Minneapolis

Brett Favre zal, als de artsen hem goedkeuren, voor de Minnesota Vikings spelen volgend seizoen. Hij zit in het vliegtuig naar Minneapolis om een contract voor één jaar te tekenen dat tien tot twaalf miljoen waard is. Snap je ook meteen wat het aas is om Favre uit zijn pensioen te trekken en ook spelers als Kurt Warner aan de gang houdt: Voor twaalf miljoen wil ik ook wel met een bal gooien en gebeukt worden.

Er lijkt een eind te komen aan dé verhaallijn van de off season. De rommel begon met spelers van de Vikings die gisteren of eergisteren aan de pers lekten dat Favre zich binnenkort bij hen zou voegen. Twee televisiestations onderschrijven nu dat Favre vanmorgen op het vliegtuig is gestapt naar Minnesota. Voor quarterback Tarvaris Jackson zal het nieuws niet leuk zijn: Hij was zich aan het focussen om een goede starter te worden voor de Vikings. Een contract voor Favre kost hem een jaar in de spotlights: Hij zal vooral op de bank zitten.

Rest mij nog één zaak: Perry waar blijf je?

maandag 17 augustus 2009

[ NFL ] Mysterieuze blog Michael Vick. True or false?

Er is een blog op globalgrind.com opgedoken die zou zijn geschreven door veroordeeld blaffer-moordenaar Michael Vick. Mensen uit het kamp van de Eagles zeggen dat de woorden niet van de hand van Vick komen, de website claimt authentiek materiaal te hebben. Zoveel viel te lezen op profootballtalk.com vóór je de blog te pakken had. En dan lees je het en val je stijl achterover. Wat een ophef.

Het is alsof je het transcript van de persconferentie leest. Vick zegt zich te schamen voor de persoon die hij is, dat hij in de bak met mensen praatte die zelf honden hadden, blabla. Erg hondig, euh, handig van hem. Hij predikt de juiste woorden en nu zullen zijn acties moeten volgen. Toch geloof ik Vick als hij zegt het niet te hebben geschreven: Hij speelt in het stuk de excuses kaart een beetje terwijl hij die tot nu toe vakkundig uit de weg ging. De blootstelling aan geweld zou hem gevoelloos hebben gemaakt, hij zou tot inkeer zijn gekomen door toedoen van anderen. In de (live) media heeft hij juist gezegd zelf tot het besef van goed- en fout te zijn gekomen en dat zijn 'cultuur' geen excuus is.

Tot slot mijn bescheiden mening over Vick. De man heeft achttien maanden zitten brommen omdat hij honden heeft mishandeld. Dat ga ik niet eens proberen goed te praten: zoiets doe je niet met dieren. Maar ik vind anderhalf jaar cel wel genoeg, hij heeft naar mijn rechtvaardigheidsgevoel daadwerkelijk betaald voor zijn straf. Roger Goodell zal hem nog wat wedstrijden schorsen, hij komt pas na een paar weken in het seizoen in actie, hij is een contract van 135 miljoen kwijt. Geef de man zijn tweede kans. Dit is voor mij een ander verhaal dan Donte Stallworth die een man dood rijdt en slechts één jaar niet kan footballen (en wel thuis zit). Vick heeft zich goed gedragen sinds hij vrij is en zegt zelf nu zijn acties te laten spreken. Ik luister.

[ NBA ] 16 augustus. Kommer en kwel

Geef me iets om over te schrijven zeg, alsjeblieft. Ik verveel me de ziekte en er gebeurt werkelijk geen donder in de NBA. En het is niet alsof de lijst van free agents kort is. Verschillende speler, goed of minder goed, hebben nog geen nieuw team. Dus. Waarom...

Waarom weten we nog niet waar Wally Szczerbiak volgend jaar speelt? Teams zitten vaak om een schutter verlegen die, al is het maar voor vijf minuutjes per wedstrijd, het veld open trekt. Denver? Gewoon Cleveland? Of gaat hij het in Europa proberen, Rusland ofzo, waar men zijn naam goed kan schrijven zonder het op te hoeven zoeken?

Waarom horen we niks over Ramon Sessions? Een paar dagen terug was het alsof hij bij de Clippers ging tekenen terwijl New York hem wilde. Spektakel, maar nu staat alles stil. En zodra Sessions ergens landt opent dat de deuren voor belangrijkere spelers zoals J-Will. Als Sessions naar de Clips gaat, moet Jason Williams naar New York. Zo simpel is het.

Anthony Carter heeft bij de Nuggets opnieuw getekend en dat is een vrij kleurloze ontwikkeling. Carter is een brave borst die de bal op kan zetten als Billups rust of in wedstrijden waar het allemaal niet zo belangrijk is of je beste speler speelt. Hij kan rust brengen in de offense en hij had waarschijnlijk nergens anders een deal gevonden die hem bevalt: Hij speelt nu drie jaar in Denver en zal er wel met pensioen willen gaan. Leuk team, leuke stad, leuk salaris.

Waarom weet ik niet wat er met Bobby Jackson en Rashad McCants gebeurd in Sacremento? Jackson is een veteraan, daar is ook altijd vraag naar, maar misschien gaat hij wel met pensioen. McCants is 24 en bepaald geen vervelende speler. Negen, tien punten per wedstrijd en kan, mits gemotiveerd, verdedigen. Wie wil dat nou niet en waarom praten we er verdomme niet over?!?

zondag 16 augustus 2009

[ NBA ] 15 augustus 2009. Rubio blijft.

Tenzij er iets veranderd blijft Rubio nog twee jaar in Europa ballen. Kak. HIJ HAD VAN OKLAHOMA HET MOOISTE TEAM SINDS DE 99-KINGS KUNNEN MAKEN!!!! Het is een treurige dag voor iedereen met een ziel. En daar laat ik het bij voor vandaag.

zaterdag 15 augustus 2009

[ NFL ] Sterk debuut Jets rookie Mark Sanchez

Mark Sanchez, rookie WB voor de New York Jets, zag er scherp uit in zijn debuut. Afgelopen gooide hij in gelimiteerde actie drie passes voor 88 yards. De nummer vijf pick wist dus meters voor zijn club bij elkaar te gooien maar zijn Jets verloren uiteindelijk van de St. Louis Rams: 23-20.

In andere wedstrijden wisten de Vikings de Colts op slechts drie punten te houden (13-3 voor Minnesota). De passing-game van de Colts haalde net de 100 yards en in de rushende acties werd ook weinig grond veroverd: 77 yards op 14 attempts. De offense van Indianapolis kwam niet genoeg in actie. Goede drives van de Vikings, goed werk van hun verdedigende linie ook. Donald Brown, running back voor de Colts, had overigens wel een leuke pot: meer dan 50 rushing yards op slechts vijf pogingen.

Missen de Denver Broncos Jay Cutler? Als je drie interceptions gooit in je eerste pre season game en daardoor met één punt (17-16) van de San Fran 49'ers verliest, lijkt dat een veilige conclusie. Nieuwkomer Kyle Orton was 9/16 (89 yards) voor de Bronco's maar gooide alle drie de makkelijke picks die zijn club fataal werden. Positief voor Denver: De rushing game was goed. Toch lijkt er werk aan de winkel als de QB onder zo'n druk komt te staan dat hij de bal drie keer weg gooit.

[ NBA ]13 en 14 august 2009. Vergeten...

Voor de tweede keer een dag geskipt. Klaag me maar aan. Er gebeurt toch geen donder in de NBA dus deze twee dagen in één post? Nou?!? Dat overleef ik wel. Quentin Richardson naar de Miami Heat voor Mark Blount. Zijn vijfde team in vier maanden. Daar heb ik twee alinea's voor.

1) Richardson zal zich wel gewild voelen. Pat Riley van de Heat zegt zeer blij te zijn met Richardson maar waarom was Miami dan niet één van de eerste twee of drie teams die Richardson binnen haalden? Riley heeft niet écht met de GM's aan de telefoon gehangen als hij 'nu al' een deal rond kan krijgen. Wel knap van Riley: Mark Blount inruilen voor een speler die misschien wel iets kan bieden. Ik weet dat Richardson een moeilijke speler is maar vijf teams in vier maanden? Dat moet een record zijn. Drew Gooden liet via zijn agent in ieder geval weten te werken aan een poging dat te verbreken.

2) Richardson is een vriend van Wade. Dat wist ik nog niet. De twee werken samen in de off season aan hun lichaam. Sterker worden, shakes drinken enzo. Als de twee echt zo 'tight' zijn dan zou dit Wade wel eens in Miami kunnen houden. Richardson en Wade zijn volgend jaar allebei free agent. Als ze allebei een redelijke deal krijgen heeft de Heat nog altijd dertig miljoen aan goede spelers te besteden. Ze staan -minus Wade en Q-Rich- pas op 17 miljoen dollar voor volgend jaar. Dat is nog minder dan de Knicks!

Maar... Dwyane Wade heeft een groot appartement in Chicago gekocht de afgelopen week. Sportschrijvers in Chi-town vallen over elkaar om het snelst te kunnen speculeren over Wade's aankoop. Betekent dat, dat de sterspeler volgend jaar voor de Bulls gaat spelen? Nou.. Laten we niet te hard van stapel lopen. Wade én Rose? Kalm aan, ik weet niet of de Bulls iemand willen halen die de bal zo hard nodig heeft als Wade. En het appartement kostte 1.4 miljoen dollar ofzo. Dat is kleingeld voor Dwyane Wade. De man komt uit Chicago, hij wil gewoon een leuk onderkomen hebben als hij naar zijn stad terugkeert.

Tot slot: Gilbert Arenas ziet er schijnbaar scherp uit. Coach Flip Saunders zegt dat hij goed met de gewichten worstelt en op het veld staat te spelen zoals de Wizards het liefst van hem zien. Scorend, naar de ring trekkend, explosief. De Washington Wizards zijn met een gezonde Arenas een play off team. We hebben een jaar lang niet van hem kunnen genieten. Clutch speler, geweldige schotjes. Ik ben klaar om weer voor ze te juichen als ze tegen de Cavs spelen. Naar verluid is Arenas lichter dan ooit, misschien dat dát het geheim is om zijn knieën heel te houden. Ik hoop het. De NBA is niet hetzelfde zonder 'Hibachi'.

vrijdag 14 augustus 2009

[ NFL ] Michael Vick naar de Eagles

Michael Vick tekent bij de Philadelphia Eagles. Dit nieuws werd gisteren tijdens Steelers - Cardinals gebracht en was daarmee het gesprek van de avond. Vick is twee jaar uit de league geweest door zijn betrokkenheid bij hondengevechten, hij kreeg hiervoor een celstraf. De quarterback mag de laatste twee pre season wedstrijden voor de Eagles in actie komen. Roger Goodell moet nog beslissen wat er daarna met Vick gebeurd.

Wat denkt Donovan McNabb van de situatie? Hij is de startende QB in Philly en zegt zelf geen dreiging te voelen: 'There's no threat for me, there's no threat for [Kevin] Kolb (tweede QB). It's an opportunity to add another weapon to our offense, and our team.' Kenners twijfelen echter aan McNabb's woorden. Kan hij er mee leven dat zijn back up, of zelfs de derde quarterback, meer aandacht krijgt dan hij? Want één ding is zeker: Er gaat de komende tijd veel over de Eagles gepraat worden en de verhalen zullen zich concentreren op één man, Michael Vick.

Ook interessant: Hoe reageert de stad Philadelphia? Als zich een kleine 'losing streak' voordoet, gaan de supporters dan om Vick schreeuwen? In andere steden is de realiteit vaak dat er geen betere QB voor handen is. In Philly zit straks een bewezen veteraan op de bank die waarschijnlijk zit te springen om een kans zichzelf te kunnen bewijzen. Toch is het nog even afwachten hoe dit zich af gaat spelen. Is Vick fysiek goed genoeg in vorm om te spelen? Moet hij zijn roestige spel nog veel polijsten? Hoe ligt hij bij teamgenoten? Zoveel vragen, nog geen antwoorden. Die volgen de komende weken vanzelf wel.

donderdag 13 augustus 2009

[ NFL ] Donte Stallworth een jaar geschorst

Brett Favre, Michael Vick, Donte Stallworth. Eindelijk is één van dé gespreksonderwerpen 'done'. Roger Goodell, commissaris van de NFL, heeft Stallworth voor het hele 2009 seizoen geschorst. De man krijgt ook niet betaald voor het thuisblijven en mag op geen enkele manier aan een team deelnemen. Stallworth reed in maart iemand dood terwijl hij had gedronken, ging daar twee maanden voor de bak in en wordt nu door zijn hoogste baas een passende straf gegeven.

Op 18 juni schorste Goodell de wide receiver voor onbepaalde tijd en sindsdien is het gesprek geweest over wat een passende straf voor hem zou zijn. De commissaris pakt met de straf flink uit. Verschillende media en experts verwachtten een schorsing van een x-aantal wedstrijden, niet van een heel seizoen. Maar Goodell is een harde en verwoordt in een brief aan Stallworth zijn redenatie haast poëtisch: 'The NFL and NFL players must live with the stain that you have placed on their reputations.'

In de NFL.com shop stond vandaag trouwens een plaatje van een Redskins-uniform met de naam 'Vick' er op. Weten zij méér dan wij? Een foutje? Het zou in ieder geval grappig zijn als de signing van Vick bij Washington binnen enkele dagen officieel bekend gemaakt zou worden.

bron: NFL.com

[ NFL ] Tom Brady in actie tijdens eerste wedstrijd Patriots

Tom Brady zal hoogst waarschijnlijk starten en spelen als de New Engeland Patriots vanavond tegen de Philadelphia Eagles spelen. Voor Brady is deze pre season wedstrijd de eerste game in elf maanden. In de seizoensopener vorig jaar blesseerde hij zijn knie zodanig dat hij in 2008 niet meer in actie kwam. De Patriots misten zonder de ster-quarterback nét de play offs

Brady speelde vorig jaar in de pre season niet door een voetblessure. Hij gelooft dat dit meespeelde toen hij neerging in het eerste kwart tegen de Kansas City Chiefs. Zijn voetenwerk was niet optimeel, hij werd op de knie getackled en het seizoen was voor Brady, en uiteindelijk ook voor de Patriots, voorbij. Dit seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Een gezonde Brady leidde de Patriots naar een 16-0 seizoen in 2007. De Superbowl werd toen verloren van de New York Giants.

Vanavond op ESPN America een rematch van de Superbowl van afgelopen seizoen. De Pittsburgh Steelers en Arizona Cardinals trekken ten strijde. De recorder staat aan, morgenvroeg zie ik Larry Fitzgerald, Troy Polamalu, Big Ben Roethlisburger. Kurt Warneren een hoop anderen hopelijk in actie. Notes en observaties, morgen.

[ NBA ] 12 augustus 2009. Hornets dumpen Butler

De Charlotte Hornets dumpen Rasual Butler en wat geld bij de Los Angeles Clippers. Op die manier hoeven de Hornets volgend jaar bijna acht miljoen dollar minder aan spelers te betalen. Dat is belangrijk, voor een team dat voor boven 'de tax' zit en het toekomstperspectief van een ééndagsvlieg heeft. Butler was vorig jaar goed voor elf punten en drie rebounds.

Butler is een weinig-passende 2-guard die in Los Angeles wel vanaf de bank kan komen. Coach Mike Dunleavy zegt tevreden met de nieuwe aanwinst te zijn en gelooft dat Rasual 'de Clippers kan helpen een competatief play off team' te worden. Een goede Baron Davis, de groei van Eric Gordon, instant sensatie Blake Griffin? NEEEEEEEE man. Rasual Butler is dé hoeksteen van het gebouw waarmee de Clippers de NBA gaan veroveren.

Gerelateerd Clippers-nieuws: Baron Davis' laptop is gestolen. De guard is bang dat bepaalde privé foto's de komende dagen op internet gaan lekken. Verdere details worden in een brief die Davis aan verschillende media-outlets stuurde niet besproken maar ik verwacht binnenkort een paar borstjes en een schaapachtig lachende Davis te kunnen bewonderen. Er zijn vast en zeker sites die een boete kunnen veroorloven. Perez Hilton? Iemand?

Naast de foto's staan er ook audiotracks op de laptop (wat is dat toch met basketballers en muziek maken?) en filmmateriaal. Dat is allemaal niet zo boeiend. Ik wil die foto's zien, vooral ook omdat er ook collega's van Davis op voor zouden komen. Kunnen jullie je de rel voorstellen die in de NBA los breekt als LeBron James op die foto's voor kwam met twee schone blonde (naakte) sletjes aan zijn hand?

woensdag 12 augustus 2009

[ NFL ] Brian Cushing geblesseerd

Voor deze site zijn een paar atleten min of meer heilig. Zij worden ongezond hard voorgetrokken als het gaat om 'exposure' en liefde van mijn kant. Jason Williams, Randy Moss, Ricky Rubio. In die volgorde, en ik hoop dat Corey Brewer zich genoeg ontwikkelt om aan te sluiten. De afgelopen weken werkt Brian Cushing (linebacker van de Houston Texans) heel hard om in datzelfde rijtje te komen. De man mailde me terug nadat ik via zijn site contact opnam ('I'm also a Patriots fan!') en is een tough guy die verrekte hard werkt om de beste zijn. Daar houd ik van. Nu blijkt dat hij zijn tenue voor de eerste wedstrijd van het (voor)seizoen niet aan hoeft te doen.


Brian Cushing. Bad. Ass.

Gisteren (dinsdag) kwam een knieblessure bij Cushing aan het licht. Hij ging zelf naar atletisch trainer Geoff Kaplan van de Texans om 'soreness' in zijn knie te melden. Eerder op de dag trainde hij nog gewoon met de groep mee en was hij daarna nog in staat met gewichten te smijten. Voor nu is onduidelijk hoe lang Cush' aan de zijlijn blijft. Hij speelt de opener van de pre season, zaterdag in Kansas City tegen de Chiefs, dus helaas niet mee.

bron en foto: Houstontexans.com

[ NBA ] 10 augustus 2009. Pau Gasol breekt z'n vinger

Pau Gasol heeft zijn vinger gebroken. Dat moet binnen enkele weken verholpen zijn en daarmee is het nieuws voor vandaag wel een beetje verteld. Maarrr. Ik kan nergens vinden wélke vinger hij brak. Hij gaat drie weken een spalkje dragen en hoopt begin september mee te doen met het Spaanse team. Dat lijkt me een behoorlijk deel van zijn voorbereiding op het seizoen. Kan dat in gevaar komen?

Ik heb ooit mijn pink uit de kom gehaald tijdens een wedstrijd en kroon mezelf daarom tot ervaringsdeskundige. Je vinger blesseren suckt. Vangen wordt moeilijk en pijnlijk, je handle gaat er op achteruit en je vinger wordt er lelijk en krom van. Bij mij duurde het toen wel langer dan drie weken voordat ik weer 100% was. Verschil in deze is dat Pau meteen na het ongelukje (hij blokte een schot) geopereerd werd. Ik moest naar een huisartspost in Bladel, waar me werd medegedeeld dat ik 'hem er volgende keer zelf ook wel weer in kan zetten.'

dinsdag 11 augustus 2009

[ NBA ] 10 augustus 2009. Olympiakos 31e NBA team

Roep de dierenbescherming want Olympiakos maakt het écht te bont. Ze halen Von Wafer binnen na eerder Leinas Kleiza en vorig jaar Josh Childress te hebben gecontracteerd. En wat ga ik Von Wafer missen zeg. Ik ga hem ongeveer net zoveel missen als een stuk oorsmeer op mijn kussen, een veeg schijt in de wc, een plas kots op een grafsteen.

Von Wafer is voor mij de clown van de afgelopen play offs. Als je door je eigen coach van de bank wordt gestuurd in een verschrikkelijk belangrijke wedstrijd toon je aan wat voor persoon je bent. Rick Adelman wees Von Waffel de kleedkamer omdat hij teveel alleen speelde (om een contract binnen te slepen). In plaats van zichzelf nuttig te maken en de series te proberen te winnen wilde hij stats neerzetten die de eeuwige boxscores in zouden gaan. Ik zou zeggen dat hij op dat moment zijn toekomst bij de Rockets zo'n beetje verneukte. Ook een leuk verhaal: Von Wafer speelde al voor vijf clubs. Hij is 23 jaar. Er is iets mis met die jongen dat niet in de Griekse kranten vertaald is.

Een mooie dag voor lezer Paul. Na een ijzersterke off season kunnen de Celtics naar het schijnt zwaaien naar Leon Powe. De C's lieten hem eerder al free agent worden toen ze hem geen aanbod deden, het viel dus te verwachten dat hij weg ging. Als doctoren hem gezond bevinden gaat de center voor twee jaar bij de Caveliers spelen. En dat is raar. Powe komt waarschijnlijk niet vóór de All Star break in actie nadat hij in de play off series tegen de Bulls serieus aan zijn knie geblesseerd raakte.
Een gezonde Powe als back up voor Shaquille O'Neal. Dat geeft best een serieuze linie onderin. O'Neal zal met Powe achter hem niet meer dan 30 mpg hoeven spelen. Als LeBron James in een hele kleine lineup af en toe op de 4 speelt heeft Cleveland een snel, waanzinnige line up voor een paar minuten per wedstrijd. Rennen en véél dunks in Cleveland, Ohio, volgend jaar.

Oh en Paul en Maarten: Goed dat jullie hier discussieren. Nodig je vrienden ook uit zou ik zeggen ;)

maandag 10 augustus 2009

[ NBA ] 9 augustus 2009. Leinas Kleinza naar Europa

Leinas Kleiza komt naar Europa. Olympiakos haalde de ex-Nugget voor twee jaar en twaalf miljoen dollar binnen. Hij is de tweede bekende NBA'er die het bij de club gaat zoeken; vorig jaar haalde Olympiakos Josh Childress binnen. Twee gedachten: 1. Jammer, Kleiza was een ondergewaardeerde speler in een foute situatie. 2. Zes miljoen per jaar is veel voor een speler die weinig laten zien. De economische crisis, de regelgeving in Europa... Zou het echt zover zijn dat Europese clubs ook voor de toppers een legitieme optie worden?

Toen Childress vorig jaar naar Griekenland vertrok schreven de media dat hij wel eens een pionier zou kunnen worden. Het Europese basketball wordt beter, spelers worden hier grof betaald (mits de juiste club tekent). Kobe Bryant en LeBron James werden om hun mening gevraagd en inderdaad: Als er iemand met 20 miljoen belastingvrije dollars aan zou kloppen zouden ook zij interesse hebben. Nu gaat Kleiza dus, Nate Robinson zou naar verluid interesse wekken en wie weet wie er nog allemaal volgen. Beetje bij beetje gaat de stroming steeds vaker de andere kant op. De NBA is niet alleen meer klant- maar ook leverancier van het grootste basketballtalent op aarde.

Big Baby Glen Davis keert terug bij de Celtics. Boston tekent hem voor twee jaar en beloont Davis daarmee voor een uitstekende off season. Een paar dagen geleden uitte Davis op zijn twitter nog twijfels over de mentale welgesteldheid van zijn club: Waarom krijgen andere spelers deals en zat hij nog zonder contract? Baby ontkende dat hij het zelf schreef (wie dan? kabouters?!?) maar zijn boodschap vond een oor in Boston. En terecht. Glen Davis was een grote reden dat Boston niet volledig neerstortte toen Kevin Garnett neer ging.

[ NFL ] We zijn weer begonnen! Titans winnen H.O.F. game

Het NFL-seizoen nadert als een sneltrein. Vannacht werd in Canton, Ohio de Hall of Fame-game gespeeld. De Tennessee Titans versloegen de Buffalo Bills in deze traditionele eerste pre season game van het jaar: 21-18. Verhaal van de avond was de eerste officiële wedstrijd van Terrell Owens als een Bill en een punt-fake die, voor mij althans, nu al klassiek is. Het was niet groots, het ging nergens om, maar er is genoeg om over te schrijven.

In de pre season spelen de sterren maar weinig. Terrell Owens startte voor de offense van de Bills, zag er scherp uit en ging na twee vangballen (37 yards) het veld weer af. Hij praatte met een interviewster van ESPN en bevestigde wat de beelden lieten zien: Hij voelt een goede chemie met zijn quarterback Hamdan en wedstrijden als deze helpen hun band opbouwen. Genoeg over T.O.



Voor mij nu al klassiek: De punt-fake van A.J. Trapasso was geniaal (foto NFL.com)

Vince Young is in een jaar tijd van eerste QB van de Titans naar twijfelachtige tweede keus gegaan. Hij knokt nu om als eerste van de bank te mogen komen en gisteren werd pijnlijk duidelijk waarom: Zijn vierde play vanaf het veld werd een interception, hij wist daarna een derde down niet te converteren en aan het eind van de rit gooide hij de helft van zijn passes goed (5/10) voor 39 yards. Zoals de commentatoren opmerkten: Hij is geen conventionele QB en de vraag is of er markt is voor ballengooiers die aardig kunnen rennen maar passend minder sterk zijn. In drie seizoenen gooide Young al 32 interceptions. Zit Tennessee daar nog op te wachten? Één play was wel perfect: Met een boogbal vond hij Paul Williams voor een TD aan de rand van de endzone. Bijna Santonio Holmes-esque. Alleen was dat de Superbowl. Dit was de pre season. Klein verschil.

Die punt-fake. Mijn God. A.J. Trapasso deed aan het eind van de eerste drive in de wedstrijd alsof hij de bal ging schoppen, bracht de bal achter zijn rug om naar links (drie Bills wisten niet wat ze overkwam) en liet vervolgens zien een atleet te zijn door 40 yards te rennen voor een TD. Klinkt vaag? Dan laat ik het beeld spreken:



De ontvangers van de Titans zagen er af en toe goed uit. De club maakte het een prioriteit de WR-crew te upgraden en dat lijkt ze gelukt. Nate Washington (ex Steelers) en rookie Tight End Jared Cook vingen ballen voor een leuke vooruitgang. Beide mannen haalden de dertig yards op slechts drie ballen.

De Titans moeten hun verdedigende frontlinie nog flink ontwikkelen. Albert Haynesworth speelt dit seizoen voor de Redskins en hij laat letterlijk een enorm gat achter. Haynesworth eiste, aldus de commentatoren, altijd een dubbelteam op. De Titans missen zo'n speler nu en dat was tegen de Bills soms behoorlijk duidelijk. Als ze weer zo'n goed seizoen willen draaien hebben de mannen nog veel te leren. Vorig jaar eindigde Tennessee met een 13-3 record. Ze verloren in de play offs van de Baltimore Ravens met 13-10.
Tegenover de Titans' defense was de aanvallende kracht van Buffalo trouwens ook niet enorm. De meeste van hun punten moesten in het begin van de wedstrijd van fieldgoals komen omdat ze nooit echt in de buurt van de Titans' achterlijn kwamen.

zondag 9 augustus 2009

[ NBA ] 8 augustus. De Wolves hebben een coach

Korte entree vandaag. De Timberwolves zijn min-of-meer akkoord met Kurt Rambis. De voormalig assistent coach van de Lakers gaat de Wolves vertellen hoe ze moeten spelen. Een leuke baan: De Timberwolves zijn een team dat niks te verliezen heeft en veel hoge ogen kan gaan gooien, zoals dat heet.

Als bij een grote club een ster valt (KG bij Boston, Yao bij de Rockets) lezen we daar vaak, veel en lang over. Ik kan me niet herinneren dat we een mediastorm te verduren kregen toen Al Jefferson bij Minnesota neer ging. 'Ron Artest blabla, LeBron James zus-zo, Dwyane Wade OOH!!!!!! En oh ja, Al Jefferson keert niet meer terug dit seizoen.' Zo ongeveer ging het. Al Jefferson is de koningin in het schaakspel van Minnesota. De Wolves speelden zonder hem vaak best leuke wedstrijden. Met Big Al, een oudere Love en Corey Brewer die weer kan gaan ballen.... Ik zeg niet dat ze de play offs halen, maar ze zullen in veel wedstrijden een kans hebben.

dat was hij voor vandaag. Ik ben me aan het voorbereiden op de footballwedstrijd van vannacht en ik WEIGER om iets over contractbesprekingen van LeBron James te schrijven. Als hij bijtekent: Leuk. Als hij het niet doet: We zien over een jaartje wel wat hij doet.

zaterdag 8 augustus 2009

[ NBA ] 7 augustus 2009. Ben Wallace naar Detroit

De Detroit Pistons spelen volgend jaar met een vertrouwde kern. Tayshaun Prince, Rip Hamilton en nu ook Ben Wallace zullen een blauw-rood-wit tenuetje aantrekken. Of Wallace ook gaat spelen is de vraag; De Detroit Pistons betalen hem 1.2 miljoen dollar om 'een persoonlijkheid in de kleedkamer' te zijn. Hij zou defense moeten prediken aan de nieuwe gezichten, en met Ben Gordon en Charlie V. als nieuwkomers lijkt me dat zeer verstandig.

Maar is dat niet de taak van de coach. Geef mij 1.2 miljoen dollar en ik zou die mannen tot in hun mansion volgen om ze te vertellen dat verdedigen 'de shit is'. Ik zou die dikke vent uit Space Jam zijn die aan Michael Jordan kleeft alsof hij een kauwgom onder zijn voetzool is. De Pistons zelf hebben al laten weten dat Wallace 'waarschijnlijk niet veel minuten zal spelen'. Ugh. Laat hem dan met pensioen gaan. Daar neigde hij zelf al naartoe, eerder deze off season. Voor Wallace zal het wel een leuke thuiskomst zijn. Met Rip en Tayshaun verhalen vertellen over 2004, toen de mannen nog relevant waren. Good times.

Ricky Rubio blijft schijnbaar gewoon bij zijn huidige club Joventud. Eeuwig zonde. Als hij volgend jaar gewoon speelt behouden de Wolves wél zijn rechten, dus als hij naar de NBA komt zie ik hem (hopelijk) alsnog met Al Jefferson en Corey Brewer. Maar ik word dus wel effectief beroofd van één of twee jaar vermaak op de guardpositie in Minnesota. Eeuwig zonde.

De interesse van de Miami Heat in Allen Iverson is nog niet over. Het is al een paar dagen stil rond de guard, een eeuwigheid in 'NBA Off Season'-termen, maar het vuur laait dus weer op. Ik zie Iverson het liefst bij de Bobcats en Larry Brown maar met de Heat zou ik ook vrede hebben. Ik denk dat A.I. met Wade een teamgenoot heeft die hem in bedwang kan houden en hem kan laten spelen voor het team. Iverson was, zelfs in Detroit, gewend het team voor hem te laten spelen. In Miami is die optie er niet waardoor hij misschien wél vrede kan hebben om als eerste van de bank te komen. Wade veertig minuten speelt, Chalmers dertig, blijven er toch nog twintig minuten over voor het antwoord om te schitteren.

vrijdag 7 augustus 2009

[ NBA ] Uitslag van de eerste prijsvraag!

Drumrolls please! De uitslag van de eerste AmerikaanseTopsport.nl prijsvraag komt er aan! Uit de inzendingen heb ik Maarten en Casper's team als finalisten gekozen en in plaats van de uitslag gewoon bekend te maken heb ik besloten het lot te laten bepalen. Maar eerst de uitleg waarom ik het zo doe. De Grootmeester (Stephen King) zegt dat een verhaal waar moet zijn. Ook als het fictie is. Dat doet je door te schrijven wat er voor jouw geestesoog gebeurt, hoe krom of aanstootgevend dat ook is. Als je bezig bent met schrijven kom je als het goed is in je eigen verhaal terecht. Je bedenkt het plot niet, het komt naar je toe omdat het echt gebeurt. En wat ik zie, daarvan is het nu mijn taak het zo goed mogelijk op te tekenen. Zodat jullie zien wat ik zie. En dat is deze finale.

Allereerst de 'starting five' en de bank voor beide teams:

Casper's Canons

Dwight Howard
Josh Smith
Ron Artest
Brandon Roy
Rajon Rondo

Ty Lawson
Eddie House
DeJuan Blair
Marreese Speights
Thaddeus Young
Mike Taylor
Kevin Love


Maarten's Murderers

Anthony Randolph
Lamar Odom
Carmelo Anthony
Kevin Durant
Derrick Rose

Delonte West
Rudy Gay
Kevin Love
Mario Chalmers
Chuck Hayes
DeAndre Jordan
Sun Yue


Eerste Kwart

12.00: Jumpbal. 'Coach you sure about this? DAMN?!?' Anthony Randolph kijkt alsof hij net een smekkies-in-alle-smaken heeft gegeten die naar oorsmeer proeft. De center voor Maarten's team levert 20 kg aan spieren in tegenover Howard en is een stukje kleiner. Is ook geen center van nature. Dwight Howard lacht zijn tanden bloot, waarbij zoveel ivoor blinkt dat een neushoornjager in het publiek zijn shotgun trekt. Dit wordt een leuke avond voor Howard. Heel leuk.

11.49: Howard dunkt een bal zo hard dat het hout van de arena indeukt. De wedstrijd ligt een kwartier stil. Randolph kijkt als Dante uit 'Clerks': 'I'm not even supposed to be here today...' Lamar Odom en Carmelo Anthony kijken hem meelevend aan, zonder aanstalte te maken Howard zelf te gaan verdedigen.

8.49: Rondo - Rose is een leuke battle. De twee zijn duidelijk hun epische gevechten van de vorige play offs niet vergeten. Rose staat al op 6 punten, Rondo lijkt niet goed in staat hem te verdedigen maar heeft zelf al drie assists genoteerd. Tot Rondo een fatsoenlijk schot en een instinct om te scoren ontwikkelt blijft hij uit de elite klas waar Rose wel op af stevent. 10-8 voor Casper's team.

6.11: Voor alle schade die Howard doet countert Maarten's team met 'Melo en Kevin Durant. Deze scorende forwards hebben het voor elkaar gekregen 'Superman' met twee fouten naar de bank te sturen. Howard zit met 10 punten te mokken alsof hij een bejaarde op een gladde winterdag is. Zijn club staat nog wel voor: 18-12.

4.59: DeJuan Blair is een lichtpunt vanaf Casper's vrij zwakke bank. Hij verzamelt rebounds en is zonder twijfel de diefstal van de draft. On-be-grijpelijk dat de Spurs hem zo vroeg al getrade hebben. Geruchten gaan dat de Canons hem alleen konden krijgen omdat hij in vrouwenondergoed Richard Jefferson lastig viel. Die is daar niet van gediend.

2.11: Ron Artest is een speler die heet- of koud kan zijn en vandaag staat hij in de fik als een heideplant in een hittegolf. Hij neemt drietjes die niet bepaald uit het boekje komen, maar ploft ze en met Howard op de bank leidt hij zijn team naar een nipte voorsprong na een kwart: 27-23.

Tweede Kwart

10.12: Een onconventionele backcourt van Delonte West en Mario Chalmers brengt Maarten's team volledig terug: 27 gelijk. Chalmers houdt Rondo in bedwang en West vermaakt de Canons met zijn Daffy Duck imitatie, waardoor ze geen rekening houden met zijn vermogen bij de ring te komen. Coach Casper doet er iets aan en brengt Ty Lawson, de Rookie gekomen van Denver, voor Rondo.

8.22: Heel bizar dit. Na een succesvolle handvol minuten bij Maarten's team trekt Kevin Love zijn shirt uit en pakt een Canons-jersey. Coach Maarten zoekt op de bank naarstig naar regels die dit verraad verbieden maar kan niks vinden. Dick Bavetta ziet het als een manier om in het nieuws te komen door dit toe te laten. Alles voor de kijkcijfers. Ook een hoogbejaarde kreupele met een fluitje kan ijdel zijn.

4.05: De wedstrijd kakt wat in. De guards houden elkaar redelijk in bedwang, Howard is terug en kan de fouten beperken waardoor ondering veel en gemakkelijk gescoord wordt. Beide teams zijn de vijftig gepasseerd, Maarten's team gaat aan kop: 56-51.

1.54: Een paar drietjes van Eddie House en Ron Artest houden de wedstrijd volledig open. Howard eist onderin de aandacht op en vooral House is dodelijk, als hij maar de ruimte heeft. Aan Maarten's kant probeert Chuck Hayes de grote jongens Casper Murw te beuken maar hij faalt miserabel. Coach M. denkt dat Hayes beter zou spelen als hij meer in de offense zou worden betrokken maar die stap durft hij niet te nemen. Lamar Odom vindt het allemaal best: Hij is met 12 punten, 4 assists en 6 rebounds op weg naar een tripple double. Hij denkt ondertussen aan een kauwgum die zo genoemd zou moeten worden: De Tripple Double Bubble-trouble, waar je gevaarlijk grote bellen mee kunt blazen. Gaaaaaaaaf.

Rust

We gaan de rust in met een nipte voorsprong voor Team Maarten: 62-59. De commentatoren merken op dat ze graag wat meer defense van de teams willen zien. Dwight Howard loopt voorbij en grapt 'Wat wil je van me? Ik heb al vijf blocks en dertien rebounds'. Lamar Odom en Melo lopen schuldbewust voorbij: Zij verdedigen alleen in de play offs.

Kevin Love is, natuurlijk, het gesprek van de rust en de battle tussen Rondo en Rose gaat werkelijk nek-aan-nek. Beide mannen zijn op weg naar een pot voor ESPN Classic, ware het niet dat Rondo to arrogant is om de zender rechten voor zijn hoofd te verlenen.
Anthony Randolph zegt niet terug te keren in de wedstrijd, hij beweert last te hebben van een 'ooginfectie'. Hubie Brown, die onlangs nog lof oogste van coach Maarten, vraagt zich hardop af hoeveel volwassen mannen zitten te snikken bij een ooginfectie. Wederom verblijdt Dwight Howard de wereld met zijn vriendelijke, klunzige glimlach.

De thee is op, de borden zijn volgeschreven, we gaan weer beginnen.

Derde Kwart

9.43: Kevin Love heeft Anthony Randolph vervangen en laat zien nergens bang voor te zijn. Dwight Howard schrikt van het rebound-instinct van Love en heeft moeite de borden te beheersen. Dat wil niet zeggen dat Howard niet aan zijn dunks en hoekjes komt. Zijn hoekschoten zien er uit als spasmen van iemand met ernstige buikkramp maar voor vandaag zijn ze effectie: 65-64 team Casper.

6.14: Met zoveel sterren in beide teams is het een kwestie van tijd voor er iemand opstaat die de hele wedstrijd onzichtbaar is geweest. Voor Maarten heeft Sun Yue een sterk moment. Met een prachtige behind the back-pass geeft hij Lamar Odom een fles drinken aan. Knap werk.

5.59: Na replays van Yue's play cutten we naar Brandon Roy en Carmelo Anthony die uitvechten wie er het meest overschat is. Roy: 'Ik verschijn vooral in het vierde kwart! Voor de rest ben ik niet zó goed!' Anthony:'Maar míjn verdediging is overrated! En voor mijn lengte speel ik soms te ver van de basket!' Melo verliest de discussie: Hij scoort als een gestoorde en lijkt een gat te slaan voor zijn team: Maarten 79, Casper 69.

1.00: Een 10-0 run zorgt ervoor dat we met een gelijke stand het vierde kwart in gaan. Dat geloof je toch niet?!? Wat een spanning! Zou dit op overtime uitdraaien? Josh Smith mist net voor rust een between de legs dunk die zijn team op voorsprong had kunnen zetten, zonde voor Casper. Verder is zijn forward aan een leuke game bezig: Hij blijft bij de driepunterlijn weg, reboundt goed, heeft een paar blocks en al veertien punten.

Vierde Kwart

12.00: We hebben nog geen seconde gespeeld en Ron Artest drukt zijn stempel op de wedstrijd. Hij wordt uit de wedstrijd gegooid omdat hij een fan een bal in zijn gezicht gooit. 'Jurgen' Vertelde op het internet (de NBA-hyves) dat Ron's entree in een vriendenboekje van een NBA-fan 'onzin' was en moest dat bekopen met een spalding in zijn gezicht. Rose 'ijst' de vrije worpen. Artest scandeert de naam van een Nederlandse blogger terwijl hij de catacomben induikt.

7.40: De wedstrijd lijkt te worden beslist. De frontcourt van Maarten blijkt te sterk voor Casper's team. 'Melo, Durant en Love zijn jong, fris en niet te stuiten. Dwight Howard is de enige grote aanwezigheid voor Casper en daarmee red je het niet tegen het grote team van de Murderers. We stevenen af op een saai eind: 93-81 Maarten.

2:00 Het probleem van de C's zit hem in de diepte: Na de startende vijf, een erg goed team, zijn Lawson, House, Mike Taylor en Kevin Love niet goed genoeg. Niet als je tegen Delonte West, Rudy Gay, Mario Chalmers en diezelfde Love speelt. Voor dat laatste moet ik jullie een oplossing schuldig blijven. Rowling schreef in HP3 dat je gek wordt als je een versie van jezelf ziet lopen als je in de tijd reist. Ik moet haar geloven. Hoe ernstig is het dan als je niet in de tijd reist?!? MIJN HOOFD!#@#@(

0.00: Hugs 'n Kisses alom. Maarten heeft de wedstrijd gewonnen. Alle onzin opzij: Hij heeft een groot team samen weten te stellen binnen de tax waarbij je met Lamar Odom én Carmelo Anthony waarschijnlijk een duo hebt dat ongeëvenaard is in de league. Voor Casper kan Howard die mannen niet afstoppen, Josh Smith vind ik overschat (veel highlights, minder substantie) en Ron Artest is niet de verdediger die hij ooit was. Brandon Roy is wel een leuke speler maar tegenover Kevin Durant niet meer dan een Joe Johnson ofzo.

Maarten: Neem contact met me op, ik moet nog een prijsje verzinnen maar dat komt helemaal goed.
Casper: Neem contact met me op, je tweede prijs is ook zeker een presentje waard. Komt goed.

[ NFL ] Michael Crabtree: Prima Donna

Boo-hoo-hoo. Rookie Michael Crabtree van de San Francisco 49'ers dreigt een jaar geen football te spelen en de draft opnieuw te betreden. De Wide Receiver werd tijdens de draft als tiende gekozen en vindt dat hij daardoor niet genoeg betaald krijgt. Hij vindt, aldus ESPN.com, dat hij één van de beste spelers in de draft was en als zodanig betaald wil worden. Deze woorden komen van David Wells, Crabtree's adviseur en neef. Crabtree's agent spreekt de berichten tegen en meldt dat er van 'dreigementen geen sprake is geweest'.

Lijkt mij dat je een behoorlijk onkundige neef hebt, Michael. Waarom zou je de oorlog met San Fran via de media voeren en niet in een kantoor op de onderhandelingsstoel? In een statement van de 49'ers: 'In our view, there have been open en positive conversations on both sides'. Samenvatting: Crabtree's agent ziet alles redelijk positief in, management van de Niners heeft vertrouwen, alleen een neef van de receiver ligt dwars. Daarom quote ik B.I.G. maar eens, de man had verstand van alles blijkt wel: 'Money and blood don't mix // like two d!cks and no chicks.'

Experts van ESPN hopen en denken dat de move een bluf van Crabtree is. Darrius Heyward-Bey kreeg meer betaald, simpelweg omdat hij sneller was, hoger sprong etc. op de combine. Er waren al vraagtekens over Crab's snelheid en hij heeft mensen schijnbaar niet kunnen overtuigen van zijn superioriteit. Een jaar lang gaan football zal de speler waarschijnlijk ook geen goed doen en naast zijn snelheid ook zijn werkethiek een struikelblok maken. Als Crabtree een jaar niet speelt hoop ik daarom ook dat hij een pick in de vierde ronde van de draft wordt en een naamloze carrière, aan het eind van de bank, in de slechtste teams van de league krijgt.

[ NBA ] 6 augustus 2009. Rashard Knew-this?

Rashard Lewis (Orlando Magic) wordt de eerste tien wedstrijden van het nieuwe seizoen geschorst. Reden voor de straf is zijn testosteron-niveau, dat de waarden van een Bulgaarse gewichtheffer in de jaren zeventig naderde. Lewis krijgt tijdens zijn schorsing niet betaald, wat hem 1.6 miljoen dollar scheelt, en moet zich voor laten lichten over het gebruik van performing enhancing drugs (PED's). Waarom moet niet elke speler op de hoogte zijn?

Allereerst: Props aan David Stern en de league. Het doet me goed om eindelijk een grote naam te kunnen noemen die gepakt is. Als sterren gepakt en gestraft worden geeft dat een beter gevoel over de grote namen die niet met drugs in verband worden gebracht. Zijn LeBron, Kobe en D-Wade dan echt clean? Ik weet het niet. Ik hoop het. Ze worden in ieder geval aan tests onderworpen en dat voelt okay.
Ik denk dat de NBA reageert op de football- en baseball-league van Amerika waar geregeld mensen geschorst worden wegens dopinggebruik. Die leagues lijken langzaam af te stevenen op een veel schoner imago en de NBA zou negatief opvallen als alleen daar 'studs' rond blijven lopen met onmenselijke fysieken, als de honkballers bijvoorbeeld langzaamaan krimpen tot aardse proporties.

Rashard Lewis zegt zelf van geen kwaad bewust te zijn en dat is logisch. De eerste atleet die opstaat en zegt: 'Hey, de rest doet het ook, ik moet competatief blijven', moet nog geboren worden. Lewis zegt een legaal supplement genomen te hebben waarvan hij niet wist dat het stoffen bevatte die de NBA niet toestaat. Daarom kan deze zaak ook als tip voor toekomstige dope-heads fungeren: Doe eens wat research voor je met die zaken aan de wandel gaat. Hoe moeilijk is het gewoon om het bij je eiwitshake, creatine en visolietabletten te houden?

donderdag 6 augustus 2009

[ NBA ] TV-gids voor november 2009

Sommige dingen kun je niet vroeg genoeg plannen. Tegenwoordig is het, heel triest, vrij normaal om dingen af te zeggen 'omdat je al iets anders hebt'. Daarom is het handig op tijd te plannen voor zaken die de hoogste prioriteit hebben, zoals het NBA seizoen. Een paar dagen terug werd het speelschema voor alle -tig wedstrijden bekend gemaakt en elke zondag staat er een wedstrijd op een schappelijke tijd geplanned. Zondagavond rond een uur of zeven, negen uur op zijn laatst, kun je in Nederland live een wedstrijd kijken. Zonder 's ochtends op te staan met een hoofd als Patty Brard die is aangevallen door een troep vleermuizen.

Zondag 1 november, 1 PM Eastern Time

Orlando @ Toronto. The Next Best Thing (Dwight Howard) tegen de Best Next Thing (Chris Bosh). Chris Bosh heeft zich laten zakken in het rijtje LeBron-Wade-Melo (in die volgorde) en we lijken het eindelijk eens te zijn over het feit dat hij geen go-to guy is. Zoals ik Brandon Roy ook (nog) geen speler vind om je team om te bouwen. Dwight Howard zou een feestje moeten geven na deze wedstrijd, zo hard moet hij kunnen domineren. Ik ben benieuwd of we na deze wedstrijd al kunnen zeggen of Orlando heeft ingeleverd door Turkoglu naar de Raps te laten gaan. Hedo Turkoglu die zo vroeg tegen zijn oude team speelt is natuurlijk dé verhaallijn van deze wedstrijd. Zou het voor Vince Carter eindelijk een stille thuiskomst betekenen? Dat denk ik niet, Vince wordt in Toronto altijd heerlijk uitgejouwd. Vorig jaar reageerde hij door, in het huis van de Raps, in de laatste seconde een winnende alley oop af te dunken. Auch.

Lees de hele gids binnenkort op www.powerforward.nl!

[ NBA ] 5 augustus 2009. Brandon Roy get's PAID

Brandon Roy, shooting guard voor de Portland Trailblazers, heeft een contractverlenging getekend. Hij blijft na dit jaar nog vijf jaar in Portland en hoewel precieze details bekend zijn is duidelijk dat hij niet meer bij de Aldi hoeft te shoppen. Hij krijgt een 'maximum' deal, die neer gaat komen tussen de 74 en 82 miljoen dollar.

Hoewel het bekend is dat Roy een 'clutch' speler is heb ik het gevoel dat we daar niet genoeg over praten. Misschien is het omdat het, volgens mij, zijn grootste kwaliteit is. Hij kan zijn eigen schot creëren, is dodelijk als hij rond de drie zijn dribbel oppakt, maar dat zijn meer spelers in de league. Echter: Met de wedstrijd op de lijn, wie zou je liever de bal geven? Wade, Kobe. That's it. Nu wil ik Roy niet met hen vergelijken maar dat is wel een leuk rijtje om in genoemd te worden. En tóch vind ik Roy niet goed genoeg voor een maximaal contract.

Ik heb hem te lang niet meer zien spelen om voorbeelden aan te halen maar Roy komt op mij niet over als een franchise speler, iemand die gemaakt is om voor de komende acht jaar een team te dragen. Hij kan wedstrijden beslissen maar kan hij play off series overnemen? Hij vloog er uit tegen een mank Houston, dat had écht niet gehoeven als hij de moordenaar was die de 82 miljoen rechtvaardigt.
Ik zou hem liever langs een dominantere speler zien om een onverslaanbaar duo te vormen. Roy en Shaq in zijn prime, dat zou vet zijn. Roy en Dwight Howard nu, watertanden! In Portland lopen projecten rond die wel- of niet goed uit kunnen pakken en ik ben niet zeker of Roy die groep spelers écht contenders kan maken. Ik hoop het, ik vind de Blazers écht een leuk team, maar ik heb het moeilijk om het me voor te stellen.

Jerry Stackhouse (34) is (ook) aan het fitnessen in New York. Nu ben je gewoon aan het opscheppen hoe graag veteranen wel niet naar je toe komen, Donnie Walsh. Wat moet je op dit punt nog met Stackhouse? Die man kwam vorig jaar amper in actie en wat hij liet zien jeukte aan je ogen alsof je er door een mug gestoken was. Hoe méér berichten uit New York komen over nieuwe gezichten in de gym, des te harder denk ik dat het bij Ramon Sessions blijft. Elke grote naam die met New York in verband wordt gebracht maakt Sessions nerveuzer. Onthoud: Het is verrekte moeilijk om aan een fatsoenlijke deal te komen. Zelfs David Lee (geweldige rebounder) en Nate Robinson (verkoopt tickets...) zijn nog free agent. Als Sessions het gevoel krijgt dat New York hem ontglipt gaat hij misschien met minder geld akkoord dan hij vorig jaar zou hebben gedaan.

De Minnesota Timberwolves hebben nog steeds geen coach. Hoe is dat gebeurd? Ik had verwacht dat er na mijn vakantie wel iemand gehuurd was. Waarom is Mark Jackson niet gewoon de nieuwe man van de Wolves geworden? Hij is een naam! Als je iemand, laten we zeggen één van de beste guards voor de komende vijftien jaar, naar je team wil lokken, zou het dan niet handig zijn om VERDOMME EEN COACH TE HEBBEN?!? Nu praten ze met een assistent van de Lakers, Kurt Rambis, en hij schijnt goed te zijn. Maar het gaat er om dat je een signaal af geeft aan Rubio. 'We zijn er in Minnesota mee bezig álles in het licht van jouw toekomst, en die van Jefferson en Love, op te bouwen. We bouwen een troon voor je. Kom alsjeblieft hierheen!'

woensdag 5 augustus 2009

[ NBA ] Ik heb celebrities gespot!

Terug van vakantie. Eerst Milaan, toen Madrid en noem me naief maar ik hoopte (vooral in die laatste stad) een bepaalde toekomstig NBA'er tegen het lijf te lopen. Of Pau Gasol, Sergio Rodriguez, welke Spanjaard dan ook. Basketballende Spanjaarden heb ik niet gevonden maar enkele andere spelers heb ik in de menigte kunnen onderscheiden. Ze waren vermomd, maar duidelijk aanwezig in deze prachtige, hete metropolen die mijn huidje mooi gebruind hebben.

Wortelman

'Wortelman' was een man van Aziatische afkomst die één ding heel goed kon. Hij kon met een dunschiller van een winterpeen een goudvis of een flamingo maken. Als je het hem vroeg, of als hij er zin in had, kon hij van een rode biet een roos snijden. Wortelman inspireerde me tot deze blog en het trof me meteen: Hij is Marcin Gortat! Gortat haalt het maximale uit het materiaal dat hij heeft. Met zijn interieure defense als dunschiller heeft hij een mooi contract voor zichzelf uitgesneden. Dat zijn de oranje beestjes die hij fabriceert. De rode (bieten) rozen? Dat is zijn scorend vermogen en de rebounds en de andere kleine dingen die hij doet. Dat doet hij wel, en goed, maar het springt er niet zo uit.

Het Vrouwtje van de Metro

In Madrid liep Allen Iverson, verkleed als vrouwtje, door de Metro. Heen en weer. Heen en weer. Iverson kon maar niet bepalen waar hij heen ging. Óf hij ging. Nam hij de metro naar de Bobcats en Larry Brown? Een gewaagde bestemming, een hostel dat een bruidsuite kan bieden óf een krakend bed met een hard matras. De Bobcats, en eigenlijk elke ander team in de league, kan voor Iverson een prachtig jaar of een stinkhol als het afgelopen seizoen betekenen. Maar dat is de ene metro. De andere kant op leidt naar Europa waar Olympiacos een officiëel bod heeft gedaan voor twee jaar, tien miljoen. Durft Iverson daarheen? Daarom draaide hij in die metrohal, in Madrid, nog maar eens peinzend om. Nog eens, nog eens, tot het punt waar mijn vriendin en ik weddenschappen afsloten over waar hij wéér om ging draaien. Ik won. Obviously.

Twee Lesbiènes in de Dierentuin

Zoals hierboven staat: Ik was met mijn vriendin op vakantie. In de dierentuin lopen twee lesbische meiden van een jaar of twintig elkaar te zoenen. Constant. En dan praat ik niet over verjaardagskusjes van je tante. Daar moet je als dude naar kijken toch? En is het in zulke situaties niet verboden dat vet te vinden? Zo voelde ik me in ieder geval. En toen raakte het me als een bliksemschicht. Die twee! Dat waren Baron Davis en Blake Griffin!
Ik wíl naar de Clippers kijken volgend jaar maar de kans is groot dat ik het niet doe omdat het (in dit geval van mezelf) niet mag. Ik mag niet naar onderpresterende teams kijken. Ploegen zonder visie zijn verboden. Hoe lang gaat het duren voordat de Clips' weer in vergetelheid raken? Ik kan slechts hopen dat Griffin en Davis puur sportieve erotiek op het veld brengen en misschien zal ik ze dan stiekem wat blikken waardig gunnen.

De Barman van 't Cafeeke

't Cafeeke is een bruine kroeg nabij Plaza Mayor in Madrid. De trap af, rechtdoor, en een bord met daarop 'Koninck Bier' laat zijn lokroep op je los. Dat, de achterkant van het bord ('Tilburg'), de naam van de kroeg én het interieur maakten 't Cafeeke mijn kleine 'home away from home' op vakantie. Ik kwam graag in 't Cafeeke, heb er veel meer geld aan uit gegeven dan ik me kan veroorloven, gewoon omdat het voelt alsof je thuis komt. Maakt mij dat de boer uit de EHV uit die serie 'probleemwijken' van SBS? Schiet me dan maar neer. Maar het is wel zo.

Het personeel bij 't Cafeeke bestond uit Spanjaarden en die gaven me dus een gevoel van terugkeren. Zij waren, één voor één, Jason -- the man -- Williams. Hij keert terug in de league. Kijk, het personeel deed er alles aan om mij mezelf in Nederland te laten wanen. 'Goedendag, alstublieft, hoe is het?'. Zelfs de snacks moesten er met 'bitterballen' en 'stoofvlees' besteld worden. Nu merken we allemaal op dat het geen échte Nederlanders zijn maar ze doen in ieder geval hun best. Op eenzelfde manier wéét ik dat Jason Williams niet meer de White Chocolate is die ik voor altijd op de velden zou willen zien, maar ik ga er in ieder geval genieten. De frikandel wordt niet helemáál zoals thuis (vroeger) gebakken, maar met wat uitjes en puur uit nostalgische waarde is het goed te pruimen. Wordt het New York, Memphis, Boston of een andere club voor J-Dubb? Maakt me geen flikker uit. Net als de barman bij 't Cafeeke zal ik me verdomd prettig voelen als ik hem weer zie.

zondag 2 augustus 2009

[ NBA ] Eind juli, begin augustus. Madrid is vet.

Dit is gewoon puur voor mezelf om wat lijnen op een rijtje te tekenen. In plaats van met m'n mobiel heb ik nu een toetsenbord dus ik kan weer typen. Ah, therapie. Lamar Odom blijft in Los Angeles en ik vraag me af waarom we daar ooit aan getwijfeld hebben. L.A. kon de man naar behoren betalen, meer dan andere teams in ieder geval, en heeft verdomd zeker meer geld te spenderen dan anderen. Lamar wil aan het strand wonen, wil lekker onder Kobe en Pau spelen, hij zit gebakken. Hij heeft gewoon hard-to-get gespeeld, gewoon omdat het kon, en nu is hij de lekkere jongen die er met een nog mooier meisje vandoor gaat.

Maar dat boeit allemaal niet. Jason Williams komt, hoogst waarschijnlijk, terug in de league. Memphis heeft al interesse getoond en New York heeft als enige het recht hem de komende dagen een aanbod te doen. Doen ze dat niet voor donderdag, dan is hij compleet free agent en kan hij gaan waar hij wil.
New York... Memphis... Is dat wat er van mijn held geworden is? New York vind ik vet als het voor langer dan één jaar is, de Knicks zullen volgend jaar wel een grote ster landen die J-Dubb lopjes kan gooien. Maar wat moet hij in Memphis? Rudy Gay is okay, OJ Mayo is te veel een alleenspeler. Voordeel is wel dat de man al met een Gasol heeft gewerkt in Memphis. Toen liftten Jason Williams en Pau Gasol Memphis tot een respectabel play off team. Memphis. In de play offs. Zo goed was hij.

Verder nog iets willekeurigs: Ik zit nu in Madrid (pimpin, livin' the life...) en het is treurig hoe weinig deze stad basketball ademt. Hallo?!? Ricky Rubio zou hier misschien gaan spelen? Ik zie iedereen met Real-shirtjes. Waar is de liefde voor de basketballsport? In Milaan (pimpin, livin' the life...) ben ik in de NBA-store geweest. Ze hadden daar veel oude shirtjes, ik had weinig geld, heb uiteindelijk een Spurs broekje gekocht en in de Decathlon verkocht ik mijn ziel en kreeg er een Celtics-shorts voor terug. Mijn nieuwe stijl voor in de sporthal: een veel te grote wijde broek en een hempje. All good.

Dat was hij voor even. Vanaf woensdag VEEL NBA en vrijdag ofzo de uitslag van de prijsvraag (kijk links voor de links). Interessante inzendingen, het wordt vet om me daar over te breken :)

zaterdag 1 augustus 2009

bericht vanuit madrid

mensen' heb hier wifi dus ik ben weer op de hoogte.

j-will naar knicks? mooi dattie terugkeert, er liggen daar minuten

lamar blijft in l.a, lakers 'team to beat'

morgen ofzo meer. verder: nodig je vrienden en grootouders uit voor de prijsvraag. tot snel!